YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El brot de la residència d'avis de Tremp continua actiu amb més de 140 positius

S'ha registrat un lleuger augment de casos respecte dissabte

Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020
Actualment hi ha 101 residents i 43 professionals positius   | ACN

El brot de Covid-19 de la residència de gent gran Filella-Sant Hospital de Tremp es manté i registra un lleuger augment en el nombre de casos respecte dissabte. Les dades facilitades per Salut aquest diumenge indiquen que hi ha 101 residents positius, un més respecte al dia anterior, i 43 professionals, 2 més que ahir.

El divendres ja es va alertar que la xifra d'afectats podria augmentar ja que s'estava a l'espera dels resultats del cribratge que s'havia fet als professionals del centre. Salut va acordar el passat 28 de novembre intervenir la residència de gent gran de Tremp per «estabilitzar» el brot de Covid-19, després que en una setmana es tripliquessin el nombre de casos i s'arribés als 150 positius (120 residents i 30 treballadors).

L'objectiu de Salut és vetllar perquè l'activitat es presti amb «les degudes garanties i s'adoptin les mesures d'intervenció establertes». Amb aquesta intervenció, les dotacions de personal necessàries al centre residencial les aporta la nova gestora i el personal actual del centre en queda sota la seva direcció, que es coordinarà amb la direcció assistencial de l'Hospital Comarcal del Pallars.

La intervenció té com a objectiu principal la realització d'un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mitjà termini. Cal recordar que el cas de la residència per a gent gran no és únic, tal com s'ha produït també en altres equipaments d'aquesta mena al llarg de la pandèmia. De fet, el mes d'abril passat la conselleria de Salut va quedar-se amb les competències en aquest àmbit que, fins llavors, tenia el Departament de Treball i Afers Socials.

 

La velocitat de transmissió puja a 0,99 a Catalunya

La taxa de retransmissió segueix a l'alça i ja es troba a gairebé l'1. Segons el darrer balanç del departament de Salut, l'RT se situa a 0,99. D'altra banda, el risc de rebrot ha baixat fins als 205 punts i la incidència acumulada en els últims 14 dies és de 224,32 per cada 100.000 habitants.

Catalunya ha registrat 901 casos nous de contagis, elevant la xifra total a 349.305 casos confirmats acumulats de coronavirus, 317.370 amb una prova PCR o test d'antígens. La xifra de defuncions total se situa en 16.089, 63 més que els registrats el dissabte: 9.994 en hospital o centre sociosanitari, 4.337 en residència, 961 en domicili i 860 que no són classificables per falta d'informació.

En referència als pacients ingressats actualment, la xifra se situa en 1.515, la qual cosa suposa un augment de 28 respecte a l'últim recompte. Un total de 389 pacients es troben ingressats en la unitat de vigilància intensiva (UCI) —de centres públics i privats—, 11 menys que en el balanç anterior. En les residències de gent gran hi ha hagut fins ara 25.570 persones que han donat positiu, de les quals 7.421 han mort i 95 es troben actualment ingressades.


Comentaris

envia el comentari