Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rafa Nadal, amb mascareta rosa i un trofeu a la mà, després de guanyar Roland Garros

El detall de Rafa Nadal a 'El Hormiguero' que ha posat a mitja Espanya en contra

El tenista ha causat milers de reaccions en xarxes socials després de la seva polèmica frase a Pablo Motos
Rafa Nadal, amb mascareta rosa i un trofeu a la mà, després de guanyar Roland Garros
Les polèmiques paraules de Rafa Nadal   | Europa Press

Rafa Nadal s'ha posat en contra a mitja Espanya després de la seva participació a 'El Hormiguero' d'Antena 3. El tenista espanyol va acudir al programa de Pablo Motos per divertir-se i concedir una entrevista després d'haver estat guardonat en el matí de dijous a la Comunitat de Madrid amb la Gran Creu de l'Ordre del 2 de maig.

«A un home tenaç, sacrificat, lluitador i sobretot, humil», ha dit sobre el premi la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. No obstant això, el protagonisme de l'entrevista no ho va tenir ni la carrera professional ni les anècdotes més curioses del tenista.

Moltes de les reaccions en xarxes socials es van centrar en una única frase que va pronunciar Rafa Nadal i que ha deixat al descobert un detall que ha enfadat a mitja Espanya.

La resposta de Rafa Nadal a Pablo Motos que ha indignat a mitja Espanya

Al final de l'entrevista principal, abans dels jocs amb les formigues i de la secció de Pilar Rubio, Pablo Motos li va fer una pregunta directa i molt compromesa al tenista. «Si poguessis, ara mateix, canviar alguna cosa a Espanya, a hores d'ara, pel bé de tots Què canviaries?» li va preguntar el presentador d'El Hormiguero, entre rialles. Rafa Nadal, sense pensar-s'ho dues vegades, li va contestar amb una frase molt significativa i suggerent amb la qual ha deixat entreveure el seu rebuig a l'actual Govern d'Espanya.

«No t'ho puc dir», va dir el tenista entre rialles i fent un gest de complicitat a Pablo Motos, que immediatament li va contestar amb un somriure i un xoc de colzes. «Ja ha quedat tot clar», va contestar el presentador sense parar de riure.

Desconeixem si la veritable intenció de Pablo Motos amb la pregunta era extreure alguna crítica directa de Rafa Nadal cap al govern espanyol, però queda clar que hi va haver una gran complicitat entre tots dos que ens fa intuir que saben de què parlen i comparteixen la mateixa opinió.

Crítiques en xarxes socials per posicionar-se políticament

El 13 vegades campió de Roland Garros s'ha posat en contra a mitja Espanya amb aquest comentari, després d'insinuar el seu rebuig a l'actual govern de Pedro Sánchez. Els usuaris en les xarxes socials, tant de dretes com d'esquerres, van interpretar aquestes paraules com un dard dirigit a l'Executiu. «Sense dir res, Nadal acaba de convertir-se en enemic públic per a tots els progres d'Espanya», assenyalava un usuari. «A #NadalEH se li veu el llautó insinuant que si pogués canviar alguna cosa d'Espanya, canviaria el govern», apuntava un altre.

Alguns també el van defensar

«Un fenomen, un tio gran, del millor que es pot trobar un per aquí #NadalEH. Li pregunta Pablo: ¿què canviaria d'Espanya? Molts ho sabem, i a més, aquest senyor ha pagat més impostos que tota l'escòria podemita i socialista junts ... i el que ha fet per Espanya», escrivia un altre usuari donant suport a les paraules de Rafa Nadal.

No seria la primera vegada que unes declaracions de Rafa Nadal s'interpreten com una crítica al Govern format per PSOE i per Unides Podem. Fa uns mesos, el tenista va haver de matisar unes paraules seves que es van interpretar com una crítica a les mesures preses pel Govern durant el confinament.

«Jo mai vaig parlar malament d'un govern, vaig expressar una opinió que creia en aquell moment i la veritat és que la vaig expressar amb el màxim respecte. El que passa és que avui dia no es pot dir absolutament res, perquè malauradament ens estan radicalitzant.[...]A mi no m'interessa participar en aquest circ d'hipocresia i radicalització», va dir Rafa Nadal a la revista 'GQ' de setembre.