Madrid dispara el nombre de brots a la seva comunitat

El primer brot s'ha detectat en un bar de copes de Madrid capital i compta amb 13 casos i 42 contactes en seguiment

Imatge d'arxiu d'una prova del coronavirus
La Comunitat de Madrid suma ja tretze brots | Pixabay

La Comunitat de Madrid suma ja tretze brots després de notificar aquest dimecres al Ministeri de Sanitat dos nous focus amb un total de 28 casos i 84 contactes en seguiment, ambdós associats a l'àmbit familiar i social, en què hi ha hagut un hospitalitzat ja donat d'alta.

El primer brot de coronavirus s'ha detectat en un bar de copes de Madrid capital i compta amb 13 casos i 42 contactes en seguiment. Dels 13 casos, vuit estan vinculats als assistents a la celebració d'un aniversari, i 5 són secundaris entre familiars i amics.

El segon s'ha produït en una comunitat familiar-religiosa de Torrejón de Ardoz, on s'han registrat 15 casos i 42 contactes en total.

Dimecres passat, 26 de juliol, hi va haver dos focus: Un a entorn laboral, amb 3 casos positius per Covid-19 i de 3 contactes en seguiment, mentre que el segon té un component mixt, sociolaboral, amb 4 casos positius confirmats.

Diversos casos lligats a establiments d'oci

Divendres, 24 de juliol, va haver-hi dos brots lligats a establiments d'oci. Un d'ells en un bar de copes de Madrid capital que roman tancat, amb 10 casos i 40 contactes en seguiment; d'aquests 10 casos, vuit estan vinculats a l'establiment — clients i treballadors — i dos a l'àmbit familiar.

El segon brot de divendres, també en un establiment d'oci a Móstoles, va llançar 5 casos i 11 contactes, igualment en seguiment, i el contagi es va produir en una festa entre amics d'edats compreses entre els 20 i 26 anys.

El que més casos ha sumat, 28 fins ara, és el brot del Club de futbol Fuenlabrada, que es troba aïllat a la Corunya on un futbolista ha estat hospitalitzat i es troba «estable i amb simptomatologia no greu», mentre que quatre positius romanen al municipi madrileny.

Primer brot: El 3 de juliol

Des de la fi de l'estat d'alarma, Madrid va notificar el seu primer brot el 3 de juliol, amb cinc casos en un entorn laboral de Madrid capital.

El 10 de juliol es van detectar dos nous brots amb onze casos: Un d'ells en un entorn familiar amb set casos i distribuïts en tres domicilis de Madrid capital, i l'altre també a la ciutat, en una empresa unida a un entorn familiar, amb quatre casos.

El 15 de juliol es va notificar un nou brot amb cinc casos positius confirmats que té origen en un sopar celebrat entre vuit persones en un domicili particular de Madrid capital el passat 4 de juliol. El dimecres 22 de juliol es van notificar tres nous brots, entre ells el del Fuenlabrada.

Un altre d'aquests brots, amb set casos i 27 contactes en seguiment, es va detectar a les localitats de San Agustín de Guadalix i Ciempozuelos, en diverses festes d'amics.

El tercer brot notificat en aquesta mateixa data es va identificar a Torrelaguna amb cinc casos i trenta contactes en seguiment que es va produir durant una excursió entre familiars i amics.


Comentaris

envia el comentari