Un nuvi i una núvia abraçats agafant un ram de flors

Bruno, el jove de 30 anys que ha mort el dia de la seva boda

L'home va contagiar-se de la Covid el passat mes de març i feia mesos que ell i la seva xicota preparaven les noces

Tenia 30 anys i el 27 d'abril de 2021 havia de ser el dia més feliç de la seva vida. Bruno Silva, publicista brasiler, feia temps que estava planejant les noces al costat de la seva parella, Beatriz Miranda, amb la qual sortia des de feia onze anys. La parella tenia dos fills i ho tenia tot preparat i amb una gran il·lusió per a posar el colofó a una relació plena d'amor.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Però tot es va truncar quan el coronavirus va entrar en les seves vides. Va ser a finals de març, quan ella va donar positiu en una prova i Bruno va prendre la decisió d'aïllar-se a casa seva. Va estar treballant des de casa i prenent totes les precaucions per a evitar contagiar-se, però aviat va notar els primers símptomes.

Però l'estat de salut de Bruno era ja molt crític. Tenia el 85% dels seus pulmons afectat i no responia als tractaments. Els metges van abandonar tota esperança de salvar la seva vida, i el jove va morir dies després. El destí, a vegades tan cruel, va voler que el desenllaç succeís el 17 d'abril, el dia que ell i Beatriz havien decidit casar-se.

«La celebració estava llesta, tenia el meu vestit fet, la festa pagada, el bufet. Feia un any que estàvem planejant-lo», va declarar la jove al portal de notícies brasiler Globo 1. Ella i el seu noi vivien amb els seus dos fills (Nicolás, de 7 anys, i Miguel, de 4) a la ciutat d'Assis, al sud-oest de Sant Paulo, on havien estat preparant les seves noces amb la màxima il·lusió.

El Brasil es troba en plena onada de contagis i abril va ser el mes amb més morts al país des de l'inici de la pandèmia. A l'abril van arribar a morir 4.000 persones en un sol dia, i enguany ja han enterrat a més persones que en tot 2020. És el segon país amb més morts per Covid-19 i el tercer amb més infectats, per darrere dels Estats Units i l'Índia.

L'última paraula que va dir va ser 'por'

La mort de Bruno ha estat un cop molt dur per a la seva família. Ivana Apareguda, la seva mare, recorda els últims moments que va poder compartir amb el seu fill. Explica que «volia casar-se, va dir que volia casar-se», i que «va intentar parlar, però la seva veu no va sortir. Només vam llegir la paraula 'por' en els seus llavis».

Més tard, una infermera li va comentar a Beatriz que el seu xicot no havia volgut treure's l'anell de compromís del seu dit. La noia, molt afectada, va declarar: «Era una persona sedentària, però no tenia problemes de salut. Era un gran pare, un marit exemplar. Ha estat molt dur, tots els nostres somnis van quedar enrere».

Beatriz, que estava molt il·lusionada amb l'enllaç, compte que feia un any que estaven preparant-lo tot, fins que de sobte tot es va truncar. Encara li costa fer-se a la idea: «M'havia fet el vestit, cada detall, és molt dur». Fins i tot havien fet les fotos abans de les noces, unes imatges que ara quedaran com l'últim record del seu nuvi Bruno.

Dues dates tatuades en la pell

La parella havia decidit avançar uns dies les noces, però van suspendre el pla quan ella es va contagiar i van mantenir el 17 d'abril com a data. Després de morir Bruno, ella va penjar en el seu perfil de Facebook el vídeo que tenien pensat mostrar durant la cerimònia. Ho va fer acompanyat d'un missatge: «Bruno va portar llum a la nostra vida, perquè és una persona meravellosa que m'ensenya cada dia. Em va ensenyar més sobre l'amor, sobre la senzillesa, sobre el carisma que ell tenia, aprenc cada dia».

Beatriz també va destacar Bruno com a pare: «Bruno és un pare meravellós, és un autèntic pare, tot dedicació, atenció i amor, és el pare que vaig triar per als meus fills». En el vídeo, Bruno també es mostra molt apassionat per ella: «Beatriz m'ha canviat la vida en moltes coses, ella va ser la transició de la meva adolescència a la meva fase d'home, perquè ens vam conèixer molt joves». Relata que ella tenia 13 anys i ell 19, «i per tant ja portem molt camí recorregut junts».

A més de perdre al seu xicot, Beatriz està bregant també amb la mort de la seva àvia, el dia 7 de febrer d'enguany. Per a retre'ls homenatge, s'ha tatuat les dues dates amb la ferma convicció de portar-los per sempre en el record. «Aquestes dates ja mai seran les mateixes», va lamentar.