Brussel·les demana que tothom es descarregui l'app de rastreig per frenar els brots de coronavirus

L'aplicació creada pel govern espanyol encara no està operativa a Catalunya i Madrid

Imatge d'un home amb un mòbil en la mà
L'aplicació creada pel govern espanyol encara no està operativa a Catalunya | Pixabay

Brussel·les ha demanat a tots els ciutadans europeus que descarreguin l'app de rastreig de la covid-19 per frenar els rebrots. «Com més gent l'utilitzi, més probabilitats hi haurà de combatre el virus», han defensat aquest dimarts fonts comunitàries. Des de Brussel·les veuen «eficient» aquesta eina i posen com a exemple el cas d'Alemanya, on hi ha hagut uns 80 milions de descàrregues de l’aplicació i han aconseguit tenir un baix nivell de contagis.

En concret, una vintena d'estats de la Unió Europea, entre ells Espanya, ja han desenvolupat apps per alertar dels contagis. L'aplicació creada pel govern espanyol, però, encara no està operativa a Catalunya i Madrid. El Govern encara està acabant la fase de proves de connexió de l'app 'Radar COVID', mentre l'executiu de Pedro Sánchez fa dies que apressa Catalunya per permetre el seu ús.

Poca implantació a Europa

Tot i la iniciativa de molts països, poc més del 10% dels europeus utilitza aplicacions mòbils de rastreig de la Covid-19, segons dades de la Comissió Europea. Si bé la majoria de governs europeus ha desenvolupat aquest tipus d'eines digitals, el seu ús està poc estès entre la població general de moment.

Per això, des de la Comissió Europea s’anima els europeus a descarregar-se una app per controlar els rebrots. Conscient de les reticències d'alguns ciutadans, la CE defensa que són segures i respecten la privacitat dels usuaris. D'altra banda, l'executiu europeu treballa perquè estiguin operatives arreu de la UE. És a dir, que puguin funcionar si els ciutadans es desplacen a altres països.

Brussel·les confia que en els pròxims mesos tots els governs s'uniran al sistema europeu que permetrà la interoperabilitat de les aplicacions. Fonts comunitàries asseguren que l'aplicació del govern espanyol 'Radar COVID' s'integrarà a finals d'octubre al Servei Europeu d'Interoperabilitat.

Nova davallada del risc de rebrot a Catalunya

La velocitat de contagi ha baixat per sota de l'1 a Catalunya i se situa en 0,94, segons l'últim balanç del Departament de Salut. Fa 24 hores era d'1,07. El risc de rebrot també ha disminuït fins a 163,43, nou punts menys en un dia. En les últimes 24 hores s'han declarat 1.865 nous casos confirmats per PCR de covid-19 (dilluns van ser 630), i la xifra total s'eleva a 138.785.


Comentaris

envia el comentari