Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'una agents parlant amb dos clients en una terrassa d'un bar

Figueres vol limitar la venda i el consum d'alcohol als bars i restaurants

Així preveu fer a l'ordenança de civisme, conjuntament amb la prohibició de reproduir música al carrer, sigui amb instruments o amb altaveus
Imatge d'arxiu d'una agents parlant amb dos clients en una terrassa d'un barFigueres prohibirà la venda d'alcohol fora de bars i restaurants entre les onze i les vuit del matí  | EFE

L'Ajuntament de Figueres vol que entre les onze de la nit i les vuit del matí només es pugui comprar i consumir alcohol en bars i restaurants, prohibint la seva venda en botigues que obren durant tota la nit. Aquesta és una de les principals modificacions que preveu fer a l'ordenança de civisme, conjuntament amb la prohibició de reproduir música al carrer, sigui amb instruments o amb altaveus.

Totes aquestes accions seran sancionades, igual que les persones que facin acrobàcies o jocs d'habilitat amb monopatí o similars fora dels parcs destinats a aquestes pràctiques. El govern local ja ha enviat la proposta a la resta de grups de l'oposició per tal que puguin incloure les seves aportacions abans de portar-la al ple.

El vicealcalde responsable de Seguretat, Pere Casellas, ha destacat que l'objectiu de les modificacions és mantenir «un clima de civisme, convivència social i respecte mutu» a la ciutat. L'ordenança també es modificarà perquè sigui més àgil a l'hora d'aplicar sancions.

Els ajuntaments de Girona i Salt ja van acordar fa gairebé dues setmanes un seguit de mesures conjuntes complementàries a les adoptades pel Departament de Salut per frenar la propagació de la Covid-19. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, va assenyalar que les dues poblacions tancarien els parcs infantils i els equipaments esportius a l'aire lliure i restringirien l'accés a entorns naturals, com són les Deveses en el cas de Salt o les hortes de Santa Eugènia a Girona.

Equips mòbils per fer PCR

El passat dijous, paral·lelament, Salut va començar a desplegar els equips mòbils que s'encarreguen de fer les extraccions de mostres per fer les PCR als centres educatius i a les residències de les comarques gironines on es detecti un cas positiu de covid-19. Són nou equips repartits estratègicament arreu de la regió sanitària de Girona i formats per 33 professionals.

L'objectiu d'aquests equips específics és agilitzar la presa de mostres i descongestionar l'atenció primària, que fins ara s'encarregava d'aquesta tasca. Aquest dijous un dels equips ha començat prenent mostres a vint alumnes de primer de Batxillerat de l'escola Bell-lloc de Girona, on han extret 20 mostres. Als estudiants els fan frotis nasals, menys invasiu i menys molest que els nasofaringes.

Encara que els equips estiguin ubicats en una zona, seran flexibles i es podran desplaçar segons les necessitats del moment. Per distribució territorial, hi haurà un equip mòbil al CAP Garrotxa d'Olot per donar cobertura a tota la Garrotxa i el Ripollès, un al CAP Banyoles per gestionar els centres del Pla de l'Estany, un a Figueres per la zona de l'Alt Empordà, dos al Güell per donar sortida a les necessitats de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Celrà i Cassà de la Selva, un a Sant Feliu de Guíxols pels centres del Baix Empordà, un al CAP de Santa Coloma de Farners pels centres de la Selva interior, un a Blanes per la Selva marítima i Tordera i un altre equip a Canet per acabar de cobrir la zona de l'Alt Maresme.