Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
tgn

Un buc de l'Armada Espanyola, de portes obertes al Port de Tarragona

És un vaixell de gairebé 100 metres d'eslora i es podrà visitar aquest dijous i divendres
tgn
El buc prové del nord d'Àfrica i farà aturada a les instal·lacions del Port de Tarragona | Cedida

Un buc de l'Armada Espanyola farà aturada aquesta setmana al Moll de Costa del Port de Tarragona.  El vaixell d'acció marítima 'Furor', un dels més recents de l'Armada, es deixarà veure amb dues jornades de portes obertes aquest dijous i divendres, 20 i 21 de juny, per tal que els ciutadans que vulguin puguin conèixer al detall d'embarcació. Fa aturada a Tarragona provinent d'Alexandria, a Egipte, on s'està posant a prova la seva capacitat de resistència.

El buc, de 94 metres d'eslora i gairebé 3.000 tones, es podrà visitar el dijous 20 de juny a la tarda —entre les 16.00 i les 20.30 hores—  i el divendres 21 en horari de matins —de 10.00 hores a 13.00 hores— i de tardes —de 16.00 hores a 20.30 hores—. La tripulació del vaixell supera la setantena de persones, i les jornades de portes obertes es plantegen com un instrument per a interès dels tarragonins que el vulguin conèixer.

El buc 'Furor' atracarà al Moll de Costa de Tarragona el pròxim dijous 20 de juny

Des del Ministeri de Defensa del govern espanyol expliquen que es tracta del buc més modern de la seva classe, i que es va acabar la seva construcció a finals del mes de gener. Actualment es troba en procés de verificació, després d'uns mesos d'avaluació operativa a aigües de Múrcia i Andalusia. Quan acabi de superar totes les proves, s'incorporarà de manera activa a la flota de l'Armada. El 'Furor' tindrà funcions de «neutralització d'amenaces, lluita contra el narcotràfic o tràfic de persones, evacuacions o tasques de trànsit marítim». 

També et pot interessar...