Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Buch assegura no poder contractar més Mossos: «L'Estat em deu diners»

En plena crisi de la inseguretat a Barcelona, creu que a Catalunya falten agents a causa del «sistema de contractació de l'Estat»

El conseller ha evitat parlar de les acusacions de Colau sobre l'abandonament de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha lamentat que no pugui contractar a més mossos: «Els diners que no ens retorna l'Estat i que ens correspon en matèria de Mossos. L'Estat em deu diners que s'ha compromès a pagar-me».

En una entrevista de 'El Periódico de Catalunya', afirma que a Catalunya han faltat mossos per la crisi econòmica generalitzada i el sistema de contractació de l'Estat: «El que hem hagut de fer és utilitzar la taxa de reposició» per a anar reposant mossos i bombers a mesura que es jubilen. En preguntar-se-li que això tampoc es va fer, respon: «Em remeto a la situació actual, que ve de set anys sense promocions. Jo no era el gestor abans».

«No puc crear agents d'un dia per a un altre»

També ha defensat que la dotació de Mossos d'Esquadra no és instantània: "No puc crear agents d'un dia per a un altre», ni per a Barcelona ni per al poble més petit.

  

I sobre la crítica de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en acusar-lo d'abandonar la ciutat, rebutja respondre-la perquè «la societat aspira a solucions i no a retrets» entre polític.

També et pot interessar...