YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Budó ho deixa clar: Catalunya passarà al confinament comarcal quan les dades ho permetin

La portaveu del Govern diu que són conscients que flexibilitzar la mobilitat és una petició de tot el Pirineu

El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, anunciant noves restriccions
El Govern no preveu encara flexibilitzar el confinament a Catalunya, segons la consellera Budó | cedida

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha dit que el canvi de confinament municipal a comarcal es farà quan «sigui possible» en funció del que diguin «les autoritats sanitàries».

D'aquesta manera, ha respost als alcaldes del Pallars Sobirà, que aquest dimarts s'han presentat al Palau de la Generalitat per demanar aquest canvi de confinament pel perjudici que asseguren que comporta per a l'economia comarcal. Budó ha explicat que aquesta petició s'avaluarà, però es farà en funció de l'evolució de la pandèmia i serà el Procicat qui marqui si s'han de «flexibilitzar, mantenir o reforçar» les mesures de confinament.

De fet, els alcaldes de diverses poblacions de les més petites de Catalunya havien demanat aquests dies al Govern de la Generalitat que reconsideressin el confinament municipal. La posició d’aquests pobles és de màxima debilitat comparada amb altres municipis de Catalunya i reclamen que la mesura sigui més laxa per a ells per tal que els seus habitants puguin anar als municipis propers per a poder-hi comprar o fer-hi qualsevol cosa de primera necessitat.

L'enduriment del toc de queda, entre cella i cella 

És la nova restricció que lidera l’agenda setting. El Govern ja ha reconegut en diverses ocasions que està a favor de que el govern espanyol reconsideri l’opció de decretar el toc de queda a partir de les 20.00 hores. Tot i això, també és cert que la consellera de Sanitat, Alba Vergés, va explicar el passat dilluns que el Govern vol la màxima facultat sobre aquesta decisió i que siguin ells (i no des de Moncloa) qui decideixin a partir de quina hora no es podrà sortir al carrer a Catalunya.

De fet, la modificació de la norma (que a dia d’avui s’estableix entre les 22.00 hores i les 07.00) podria fins i tot ser efectiva dimecres al matí, quan tindrà lloc una reunió entre els membres del govern espanyol per tractar-ho.


Comentaris

envia el comentari