Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

La proposta de les infermeres per limitar els brots de Covid-19 a les escoles

El sindicat SATSE reclama a Salut que destini els recursos necessaris i prioritzi la implantació d'una figura que defineixen com a «necessària»

El sindicat d'infermeria SATSE ha assegurat que comptar amb una infermera escolar als centres educatius «evitaria gran part dels brots de coronavirus» registrats a les escoles d'arreu de l'Estat, que ha xifrat en més de 2.400. En aquest sentit, ha apuntat que aquesta infermera podria fer les tasques de coordinació de Covid-19. El sindicat ha mostrat la seva preocupació per la situació als centres escolars i ha assegurat que segons les últimes dades aportades pel Ministeri de Sanitat «s'han registrat 2.450 brots mentre que en els centres sanitaris s'han comptabilitzat 717».

És per això que des de SATSE s'ha reclamat al Departament de Salut que destini els recursos necessaris i prioritzi la implantació de la figura de la infermera escolar, com s'ha començat a fer en alguns territoris de l'Estat. En aquest sentit, el sindicat ha assegurat que la detecció precoç de casos i la gestió adequada d'aquests «només pot fer-se de manera efectiva si la realitzen professionals sanitaris, com són les infermeres i infermers». Ha afegit que sense aquesta tasca, els centres «tenen moltes més possibilitats de convertir-se en un focus de transmissió i contagi de la malaltia».

SATSE ha recordat que, abans de començar el curs escolar, des de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ja es va recomanar implantar aquesta mesura.

Més de 1.800 grups escolars confinats a Catalunya

El Departament d'Educació ha confirmat aquest dimarts que actualment a Catalunya hi ha 1.843 grups confinats per Covid-19, 193 més que en le darrer balanç. Representen el 2,56% del total. Ara com ara, hi ha 45.512 persones confinades, 4.427 més que en el darrer balanç: 43.150 alumnes (+4.201), 2.229 docents i personal d'administració i serveis (198) i 133 de personal extern.

Els positius acumulats són 40.190, 321 més que en el balanç anterior. En els darrers deu dies s'han registrat 3.787 positius als centres educatius. Pel que fa als centres tancats, n'hi ha set, els mateixos que en el darrer balanç, al Barcelonès (1), el Bages (1), l'Alt Empordà (1), el Vallès Occidental (2), l'Urgell (1) i la Vall d'Aran (1).