Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Meritxell Budó en la roda de premsa després del consell executiu

Meritxell Budó insisteix en l'autodeterminació però assumeix que «no de manera immediata»

La consellera de Presidència ha evitat concretar quina resposta donarà el govern a la sentència dels líders independentistes presos

Meritxell Budó en la roda de premsa després del consell executiu
Meritxell Budó insisteix en l'autodeterminació però assumeix que «no de manera immediata» | Europa Press

En la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu, i en resposta als mitjans de comunicació, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha insistit en el fet que Catalunya exercirà el dret a l'autodeterminació, recolzant el discurs oficial del president Torra en motiu de la Diada de l'11 de setembre.

Tanmateix, la consellera ha assumit que  a hores d'ara «no està resolt ni acordat el mètode concret», i que tot i que s'ha reafirmat en la idea que «és un fet objectiu i conegut que hi ha una majoria d'un 80% partidària de votar en un referèndum», no s'està plantejant «de manera immediata».

Treballant per una «resposta unitària»

Pocs dies abans de la sentència del Tribunal Suprem, la consellera de Presidència ha llençat pilotes fora sobre quina ha de ser la resposta del Govern de la Generalitat davant una pena condemnatòria.

Budó ha descartat la possibilitat d'un govern de concentració, i no s'ha volgut posicionar sobre la possibilitat d'una aturada de país; si bé si que ha explicat que «s'està treballant de manera conjunta en una resposta unitària», i ha avançat que serà el president Torra qui anunciarà la resposta a la sentència: «Quan el president Torra cregui convenient fer l'anunci, estic segura que ho farà».

En aquest sentit, la consellera ha justificat que encara no s'hagi acordat una resposta perquè «no és només una resposta del Govern, ha de ser una resposta de país que compti amb tots els actors».

També et pot interessar...