Budó creu que la pandèmia és «una oportunitat» per abordar el projecte de la reforma horària

La portaveu del Govern vol que Catalunya sigui «el 'hub' de referència internacional» del treball sobre usos del temps

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta
Meritxell Budó considera que la pandèmia és una oportunitat per encara la reforma horària. | Cedida

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que la pandèmia pot ser «una oportunitat» per millorar la distribució del temps i encarar el projecte de reforma horària. Durant la cloenda de la International Time Use Week, que ha debatut sobre com fer una distribució més racional del temps, Budó ha insistit en el compromís del Govern de «facilitar la vida de les persones a través d'una organització del temps més eficient, igualitària i saludable» i s'ha fixat com a repte fer de Barcelona i Catalunya «el 'hub' de referència internacional de les diferents temàtiques que treballen els usos del temps».

La International Time Use Week s'ha celebrat de manera virtual, reunint més de 500 investigadors, personalitats polítiques, activistes i organitzadors d'arreu del món. Durant la trobada, s'ha debatut sobre les polítiques del temps i s'han començat a construir les bases per una agenda global. En la cloenda, la coordinadora de la Barcelona Time Use Initiative (BTUI), Marta Junqué, ha apuntat que «és evident que l’organització del temps i les condicions de treball s’han tornat a posar al centre de l’agenda política i social des de l’arribada de la pandèmia».

Per la seva banda, el regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, ha destacat que des del consistori barceloní estan «fermament convençuts» que uns millors usos del nostre temps són «la millor forma de viure i treballar amb harmonia».

La Time Use Week 2021 coincidirà amb la conferència de la International Association Time Use Research

L’any vinent es preveu la signatura de la 'Declaració Barcelona dels usos del temps en l’agenda global', que esdevindrà l’instrument per impulsar un treball amb les Nacions Unides i la Unió Europea perquè el dret al temps sigui reconegut com un dret de la ciutadania.

La Time Use Week 2021 coincidirà amb la Conferència de la International Association Time Use Research (IATUR), que acollirà a Barcelona 300 persones procedents d’universitats i centres de recerca d’arreu del món, després que el consorci entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona amb la Barcelona Time Use Initiative guanyés a Washington el 2019 la candidatura.


Comentaris

envia el comentari