Augmenten fins als 121 els positius de coronavirus a la residència de Tremp

En una setmana han pujat de 81 a 176 els positius als centres residencials per a gent gran del Pirineu

L'equip de mostres d'Atenció Primària de Lleida preparant-se per fer proves PCR en una residència d'Aitona. Imatge del 7 de juliol de 2020
Actualment hi ha 189 casos actius en les residències de Lleida i de l'Alt Pirineu | CatalunyaDiari

El nombre de casos positius de covid-19 a la residència de la fundació Filella-Sant Hospital de Tremp ha pujat dels 57 registrats aquest dilluns als 121 aquest divendres, segons el Departament de Salut. D'aquests, 96 casos són de residents, mentre que 25 són treballadors del centre. En el conjunt de residències de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran hi ha actualment 189 casos actius. En una setmana han pujat de 81 a 176 els positius als centres residencials per a gent gran del Pirineu mentre que han baixat dels 221 al 13 als de les comarques de Ponent.

De les residències de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, hi ha 42 casos actius de covid-19 a la Llar Sant Josep, dels quals 28 són residents i 14 professionals, i a la residència Serafí Casanovas de Sort, n'hi ha 13 d'actius, 12 residents i 1 treballador.

Pel que fa a les residències de la regió sanitària de Lleida, aquest divendres hi ha 2 casos actius a la residència Castrillón de Lleida, tots dos residents, i 5 positius a la residència de Bellvís (Pla d'Urgell), dels quals 2 són residents i 3 treballadors.

A la residència de Malpartit, els casos actius són 3, dos dels quals usuaris i un treballador. Pel que fa a la residència Sanitas de Lleida hi ha 3 treballadors positius de covid-19 i s'està pendent dels resultats del cribratge massiu que s'ha fet als 104 residents.

Cribratges massius a partir del dilluns

Paral·lelament, el departament de Salut començarà el pròxim dilluns, 30 de novembre, cribratges intensius en una vintena de municipis de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, entre els quals hi ha Tremp. 

Salut efectuarà tests d'antígens ràpids (TAR) de detecció de la covid-19 a persones asimptomàtiques de més de 16 anys, amb independència del municipi on visquin. Es duran a terme al Pont de Suert, la Pobla de Segur, Sort, Tremp, la Seu d'Urgell, Oliana, Llavorsí, Vilaller, Senterada, la Pobleta de Bellveí, Tírvia, Ribera de Cardós, Salàs de Pallars, Vall de Boí, Organyà, Isona, Esterri d'Àneu, Coll de Nargó i Rialp.


Comentaris

envia el comentari