Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert de diverses mostres PCR a punt per entrar a la nova màquina que permet processar més ràpidament al laboratori de l'ICS Girona, el 2 d'octubre de 2020

Salut farà un cribratge intensiu a Figueres després de detectar 216 casos positius en dues setmanes

Es faran proves de detecció de la covid-19 amb testos antigènics ràpids de dilluns a dissabte
Pla obert de diverses mostres PCR a punt per entrar a la nova màquina que permet processar més ràpidament al laboratori de l'ICS Girona, el 2 d'octubre de 2020
Salut farà un cribratge intensiu a Figueres després de detectar 216 casos positius en dues setmanes | ACN

El Departament de Salut fa el cribratge intensiu de Figueres després de detectar 216 casos positius en dues setmanes. Segons informa el Departament en un comunicat, la mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Es faran proves de detecció de la covid-19 amb testos antigènics ràpids (TAR) de dilluns a dissabte i en diferents punts de la ciutat per facilitar l'accessibilitat als veïns. 

Aquesta setmana s'han fet els primers cribratges intensius de la regió sanitària de Girona als municipis d'Olot i Banyoles i la setmana que ve es traslladen a la capital de l'Alt Empordà.

Cribratge a Figueres per l'alta incidència del coronavirus

El Departament de Salut ha informat que han decidit fer aquest cribratge a Figueres per l'alta incidència que encara hi ha actualment del virus. Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa als 316 i han detectat 77 casos positius. Un 7,46% de les proves fetes (ja siguin testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 707 i es van detectar 139 positius.

En el marc de la nova estratègia del Departament d'intensificar els cribratges poblacionals per frenar la pandèmia, el cribratge de Figueres es farà de dilluns a dissabte a diferents punts de la ciutat: dilluns al teatre El Jardí, dimarts al centre cívic Creu de la Mà, dimecres a l'auditori dels Caputxins, dijous al centre cívic Joaquim Xirau, divendres al teatre Bon Pastor i dissabte, de nou, a l'auditori dels Caputxins. L'horari de fer les proves és de nou a dues de la tarda i de tres a set.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

L'objectiu és assegurar que els infectats no transmetin la Covid a altres persones

L'estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l'expansió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i a persones del seu entorn. Salut recorda que és essencial fer l'aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Salut organitza el cribratge amb la col·laboració de l'ajuntament de Figueres, que col·labora en la logística i la difusió local, l'Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

Les proves per a la detecció de la covid-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d'atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).