Un estudi detecta el virus de la Covid-19 en els testicles d'homes infectats

La investigació de la Universitat de Miami s'ha publicat a la revista 'The World Journal of Men's Health'

Experta en un laboratori
Els investigadors han trobat indicis de presència de coronavirus en els testicles de malalts de Covid-19. | ACN

El virus de la Covid-19 pot envair el teixit testicular d'alguns homes infectats, segons un nou estudi d'investigadors de la Facultat de Medicina Miller de la Universitat de Miami (Estats Units), publicat a la revista 'The World Journal of Men's Health'. «Aquesta troballa podria ser el primer pas per a descobrir l'impacte potencial de la Covid-19 sobre la fertilitat masculina i si el virus pot ser transmès sexualment», ha explicat l'autor principal de l'estudi, el doctor Ranjith Ramasamy.

Els investigadors van analitzar el teixit testicular de les autòpsies de sis homes que van morir a causa de la Covid-19, trobant alteracions en la funció espermàtica en tres de les mostres de testicles i evidència del virus —utilitzant microscòpia electrònica— en el teixit d'un d'ells.

Presència de virus en un home que havia patit la malaltia

En aquest sentit, Ramasamy ha afegit que «també identifiquem la presència del virus en un home que es va sotmetre a una biòpsia de testicle per a la infertilitat, però que tenia antecedents de Covid-19. Així que el pacient va donar negatiu i estava asimptomàtic després de patir la malaltia, però encara així mostrava la presència del virus dins dels testicles».

«Aquesta és la primera recerca publicada que informa sobre el cas d'un pacient viu que es va recuperar del virus amb presència de COVID-19. La troballa és nova, notable, i certament digne d'una major exploració», ha apuntat Ramasamy.

Interrogants sobre la càrrega viral perquè sigui detectable al semen

Segons l'estudi, té sentit que els testicles, que són responsables de la producció d'esperma i testosterona, siguin un objectiu per a la infecció per Covid-19. El virus té afinitat pels receptors de l'enzim convertidor d'angiotensina-2 (ACE-2), que es troben en molts dels òrgans del cos, incloent-hi els pulmons, el cor, els intestins, els ronyons i els testicles.

Encara que aquest estudi suggereix que el virus pot ser present en el teixit dels testicles, encara queden preguntes sobre quina quantitat del virus ha d'estar present en els testicles per a ser detectat en el semen, així com quin llindar de càrrega viral es necessita en el semen per a ser transmès sexualment. L'estudi recorda que altres virus afecten l'espermatogènesi i la fertilitat, incloent-hi les galteres.

«Podria ser que la Covid-19 funcioni de manera similar, causant un procés inflamatori», planteja el primer autor de l'estudi, Justin K. Achua. «S'ha demostrat que les galteres entren en els testicles, causant inflamació dels mateixos i provocant una producció d'esperma deteriorada en un 20% dels homes que s'infecten. Avaluant les troballes de l'autòpsia, vam veure que els testicles dels difunts per Covid-19 tenien signes d'inflamació amb glòbuls blancs envaint aquests òrgans», argumenta Achua.

Falten estudis per avaluar la resposta dels testicles al virus i l'afectació en la fertilitat

Es necessiten més estudis per a avaluar exactament com el teixit del testicle respon al virus i el que això podria significar per a la fertilitat masculina i la transmissió sexual. Aquest estudi és el primer pas en aquest procés i obre la porta a importants recerques. Ara com ara, la troballa suggereix que els homes de totes les edats que tenen COVID-19 i experimenten dolor testicular han d'anar al seu uròleg.

«El dolor testicular, juntament amb altres símptomes, podria ser un senyal que el virus ha entrat en els testicles, i si els homes estan pensant en la fertilitat i en la baixa testosterona, sigui en el present o en el futur, haurien de fer-se una avaluació», conclou Ramasamy.


Comentaris

envia el comentari