Sánchez diu que 2021 serà «un dels millors anys per al turisme» si es compleixen expectatives de vacunació

El president del govern espanyol ha insistit en la necessitat d'aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat

Pedro Sánchez durant una compareixença, en primer pla i somrient amb el micròfon davant
El president del govern espanyol ha insistit en la necessitat d'aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat | Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha mostrat aquest divendres el seu «ple convenciment» que si es compleixen les expectatives de vacunació contra la Covid-19 que la comunitat científica fa albergar, el 2021 serà «un dels millors anys per al turisme a Espanya».

«Si en algun sector es produirà amb major força un rebot de l'activitat econòmica, aquest serà el sector turístic», ha assegurat Sánchez durant la seva intervenció en la clausura del cim d'innovació turística 'Tourism Innovation Summit' que s'ha celebrat aquesta setmana a Sevilla.

Sánchez insisteix en la necessitat d'aprovar els PGE

A curt termini, Sánchez ha assegurat que si es continua doblegant la corba en aquesta segona onada, com està succeint durant aquestes últimes setmanes, «el turisme començarà a recuperar aviat la seva puixança».

Per a això, Sánchez ha insistit en la necessitat d'aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) perquè s'escometin les transformacions dirigides al fet que el sector turístic espanyol continuï sent líder en la dècada vinent en competitivitat, creant per a això valor afegit i ocupació de qualitat.

«En aquest projecte de Pressupostos el sector turístic continuarà sent essencial, motiu pel qual hem incrementat en més de 1.300 milions la partida per a comerç, turisme i pimes i la major inversió per al sector de tota la història democràtica», ha apuntat.

Un pla per a rectivar el turisme

Sánchez ha apuntat que des del Govern són conscients de les conseqüències provocades per la pandèmia en el sector i ha recordat el «tractament especial» en la resposta davant la crisi, amb la posada en marxa dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE), les línies ICO, el pla d'impuls del sector dotat amb més de 4.200 milions d'euros i l'aposta pel sector en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència gràcies als fons europeus.

«Amb el suport d'Europa posarem un pla de modernització i competitivitat del sector turístic que suposarà una inversió pública de 3.400 milions al llarg dels pròxims tres anys», ha explicat.

En concret, amb el pla es pretén transformar la cadena de valor del sector i mantenir el lideratge del país en competitivitat turística, atès l'impacte transversal del turisme. «Tenim els recursos necessaris per a transformar al sector i donar-li aquest impuls qualitatiu definitiu», ha remarcat.

En el marc d'aquest esdeveniment d'innovació turística celebrat a Sevilla, Sánchez ha destacat que la tecnologia i el turisme són sectors que tenen un «gran potencial» de creixement econòmic, de benestar social i de creació d'ocupació, per la qual cosa mereixen «tota l'atenció» per part del Govern i els poders públics.

El president ha enaltit la celebració d'aquest esdeveniment a Sevilla, assegurant que la ciutat «té l'oportunitat de convertir-se en la capital de la transformació econòmica i industrial» del sector turístic. «Sevilla reuneix tota l'excel·lència turística», ha remarcat.


Comentaris

envia el comentari