El Bulli1846 obrirà en període de proves a partir de l'abril de l'any que ve

El xef Ferran Adrià ha explicat que la intenció és que siguin en format íntim (d'un màxim de 150 persones) i que les visites es faran d'abril a novembre

CaixaBank i elBullifoundation, liderat per en Ferran Adrià, van unir esforços l'any 2015
CaixaBank i elBullifoundation organitzen un campus virtual especialitzat en el sector de la restauració | LleidaDiari.cat

El Bulli1846 obrirà portes en període de proves a partir de l'abril del 2022. El xef Ferran Adrià ho ha anunciat en un acte a Roses (Alt Empordà), on ha explicat que les visites seran gratuïtes durant el temps que durin les proves i que servirà també per definir com serà l'obertura definitiva.

El xef ha explicat que la intenció és que siguin en format íntim (d'un màxim de 150 persones) i que les visites es faran d'abril a novembre. Durant l'hivern, la intenció és fer «activitats socials». Mentrestant, estan definint també com hi arribaran els visitants i el preu de les entrades. Adrià ha dit també que l'equipament tindrà un important i «valuós» arxiu però que la intenció és que els visitants «comprenguin» perquè «el Bulli va ser el Bulli».

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Les obres del nou Bulli van a bon ritme i la previsió és que l'aquí a poc més d'un any ja pugui obrir en període de proves. Fa uns dies Adrià feia públic a través de les xarxes socials que l'estructura del projecte ja estava enllestida i ho acompanyava amb un vídeo de Visual13 on es feia una recreació de com seria l'espai expositiu exterior. Aquest dilluns ha donat alguns detalls més del calendari: el mes de juliol s'hauran acabat les obres de museïtzació interior i a l'abril, les exteriors.

«A partir d'aquí, hi haurà un temps per provar moltes coses, com l'aparcament, i on la gent vindrà i no pagarà. No sé si serà d'un, tres o sis mesos», ha dit. En aquest sentit, el prestigiós xef ha detallat que les visites que es faran durant aquest període es treballaran amb diversos agents –entre ells, l'Ajuntament- i que tot plegat servirà també per definir com serà l'obertura definitiva. «Vaig arribar a Roses l'any 1983 i la portada del New York Times va ser l'any 2003», ha dit insistint que les coses requereixen «temps».

Adrià també ha explicat que estan treballant en diversos aspectes com ara com vindran els visitants o els preus de les entrades. Amb relació a això, ha dit que no pretén que sigui un espai elitista. «Valdrà per compensar despeses, però aquí no hi ha ni un euro públic i volem ser un referent sobre com gestionar la cultura», ha remarcat. A més, ha dit que la visita durarà tres hores i que la intenció –almenys a l'estiu- és que hi hagi franges des de dos quarts de vuit del matí per «viure l'experiència» a Montjoi.

«Comprendre» el Bulli

Amb relació a l'experiència que viurà el visitant, Adrià ha recordat que el més important que va fer el Bulli va ser «fer pensar» i que des de la seva cuina ho van «repensar tot». Per això, l'objectiu és que, més enllà de l'important arxiu que es podrà veure, la gent comprengui «perquè el Bulli va ser el Bulli i la seva influència, encara avui». «El que volem és que la gent s'ho passi bé i ho volem fer bé amb l'Ajuntament i el Parc Natural per tal que sigui un orgull per a tothom. Estem il·lusionats», ha insistit.

Durant la seva intervenció, el xef també ha recordat les dificultats amb què s'ha trobat per tirar endavant el projecte. «Vam entrar quatre projectes a l'Ajuntament i vam intentar que fos un projecte de país», ha dit.

Un nou segell gastronòmic

Ferran Adrià ha apadrinat el segell Gastronomia d'Origen, que s'ha presentat aquest dilluns a l'Aula Gastronòmics de Roses, i ha eclipsat l'acte. La iniciativa, impulsada per l'Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus, busca potenciar el municipi com a pol d'atracció turística i ja compta amb 18 restaurant d'adherits. Els que en formen part es comprometen a utilitzar productes locals i de proximitat amb la voluntat de valorar «l'excel·lència dels productes de l'Empordà».

El nou segell, que està cofinançat pel Grup d'Acció local Pesquer, rep el suport de l'Ajuntament de Roses i neix amb vocació comarcal. El distintiu compta amb dues categories: una de cuina especialitzada en productes del mar i, l'altra, de cuina del mercat. A més, s'ha previst una acreditació 'Premium' per als establiments que assoleixin un nivell d'excel·lència més alt.

Per això, s'ha elaborat un llistat amb els productes que caldrà tenir en compte per obtenir el segell, sobretot el peix de les confraries del territori, els vins i olis de la DO Empordà però també la resta d'aliments que es produeixen a la comarca, fent especial incidència en els productes de temporada.

El segell és una de les accions impulsades per la taula de Gastronomia que l'Associació d'Empresaris de Roses-Cap de Creus va crear arran de les 'Xerrades per a la revolució turística' del 2019. La crisi provocada per la pandèmia, però, ha evidenciat la necessitat de tirar endavant iniciatives per impulsar el sector.

El president de l'associació, Miquel Gotanegra, ha dit que són optimistes i que creuen que, un cop passi la pandèmia, són una de les destinacions «més ben posicionades per fer una bona campanya turística».

Els restaurants de Roses que ja s'hi han adherit són: l'Almadrava; Can Cervera; Sodemar; Norat-Hotel Spa Terraza; Falconera; Draulic; L'Àncora; Cala Joncols; Roc Fort; Santa Llúcia; El Caiman; Gozos Mundanos; Cerdanya; Chiringuito La Pelosa; Restaurant Risech; Cal Campaner; Rom; i La Bodega.


Comentaris

envia el comentari