Imatge d'un paisatge de la Conca de Barberà

El govern espanyol posa data a la represa dels viatges de l'Imserso

La ministra de Turisme confia que es podrà recuperar la temporada el més aviat possible

S'ha comentat en multitud d'ocasions que la pandèmia ha afectat de manera molt important a un sector clau al nostre país com és el sector turístic. Els tancaments perimetrals dels últims mesos van deixar aparcat bona part del turisme nacional. A més, el turisme internacional s'ha vist molt afectat per mesures com les quarantenes obligatòries que els demanen en molts dels seus països d'origen a la tornada.

Però, per sort, aquest sector turístic tan castigat podria haver rebut la primera bona notícia en bastantes setmanes i que, a la vegada, també alegra bona part de la població espanyola. I és que des del govern espanyol ja s'han atrevit a vaticinar quan es podrien reprendre els viatges de l'Imserso, després que fossin suspesos durant tota la temporada a partir del primer estat d'alarma.

Ha estat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, qui anunciava aquest dilluns la data més probable per a la seva represa: el pròxim mes de setembre. Maroto afirmava que en aquest mes es complirien les condicions necessàries, tot i que no descartava que aquests es poguessin avançar, fins i tot, als mesos d'estiu. En tot cas, es faria públic si es pogués avançar aquesta data.

Maroto destacava, en una roda de premsa a Castelló, que ja es treballa perquè aquests viatges es puguin fer «amb les mesures de seguretat necessàries per evitar contagis». A més, també ha volgut recordar que «la gent gran estan sent els primers a vacunar-se i, per tant, confiem que es pugui reprendre el programa aquesta temporada».

També ha afirmat que no hi ha dubte que és necessari recuperar aquest programa, ja que «contribuirà a la reactivació del turisme». A més confirmava que l'objectiu és donar-li «una modernitat al programa per millorar l'experiència turística, perquè es faci amb seguretat i garantir la viabilitat d'un programa tan estimat que esperem que tingui molts anys de vida». I és que, el que es persegueix és «millorar no només l'experiència de la gent gran, sinó també la idoneïtat que per als hotelers suposa aquest programa».

La ministra de Turisme parla de la importància d'un passaport de vacunació

La ministra també ha volgut confirmar que des del govern d'Espanya s'està treballant al costat de la Unió Europea i l'OCDE per crear un passaport de vacunació contra la Covid-19. Reyes Maroto no ha volgut confirmar si hi ha una possible data per a la seva aplicació, però sí que ha dit que és «prioritària». Creu que així serà possible generar «la confiança que necessiten els viatgers per recuperar viatges segurs».

Sobre aquest assumpte ha insistit que «estem treballant i, segons anem avançant, donarem més informació sobre els col·lectius als quals s'aplicarà». Creu que aquest instrument serà clau per als governs i per al conjunt del sector turístic «per poder garantir la represa d'aquests viatges».

Recordava també que s'està treballant perquè, quan sigui possible, torni a implantar-se els «corredors turístics sanitaris». A més dels plans ja aprovats a les Balears o Canàries, es treballa al costat de la «Comunitat Valenciana, Catalunya i Andalusia perquè, en el moment en què es puguin utilitzar, sigui una eina al servei d'aquests viatges».

Malgrat aquest missatge de la ministra de Turisme sobre el passaport de vacunació, no es mostrava tan optimista el director del CCAES, Fernando Simón. Afirmava que no creu que es creï de manera immediata: «Això és una cosa que tenim al cap des de fa molt de temps i, de fet, ja es demanen proves PCR i, fins i tot, d'antígens. No obstant això, i pel que fa a la vacuna, no cal fer bandera d'aquesta acció perquè no es desenvoluparà en un breu període de temps, ja que requereix molta feina de fons».