Busquen un emú que s’ha escapat aquest matí d’una granja de Girona

L’animal, un ocell de grans dimensions semblant a l’estruç, ha recorregut la carretera que enllaça les poblacions de Madremanya i Monells

  

Els Mossos d’Esquadra busquen des d’aquest matí un emú que s’ha escapat d’una granja del Baix Empordà. L’animal, que és una au molt semblant a un estruç, ha recorregut la carretera Giv-6701 que enllaça les poblacions de Monells, al Baix Empordà, i Madremanya, al Gironès. 

De fet, la presència de l’ocell ha generat una forta expectació entre els conductors que passaven en aquells moments per aquesta carretera. Han estat els mateixos conductors els que, cap a dos quarts de vuit d’aquest matí, han donat l’avís a la policia.

L’ocell també ha estat vist aquest matí caminant pel mig de Madremanya davant de la gran sorpresa d’alguns vianants.

Imatge de l'emú vist avui per les comarques de Girona
Imatge de l'emú vist avui per les comarques de Girona | ACN

Escapat d’una granja de l’Empordà

Els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que l’animal s’ha escapat d’una granja del Baix Empordà, tot i que en aquests moments es desconeix el centre d’origen. De fet, de moment s’ha descartat que l’emú s’hagi escapat d’una casa de colònies de Corçà , a la mateixa comarca, on hi ha dos exemplars d’aquest ocell.

En aquest sentit, alguns veïns han explicat que aquest dimecres també van veure un animal d’aquestes característiques a la zona d’Els Àngels, però encara no s’ha pogut establir la relació entre aquest fet i els avisos d’avui dels conductors.

Un ocell d’un metre i mig

Imatge d'un exemplar d'emú comú
Imatge d'un exemplar d'emú comú | Arxiu

 

L’exemplar d’emú que s’està buscant fa prop d’un metre i mig de llarg,  raó per la qual no passa desapercebut. Estem parlant del segon ocell més gros del món, després de l’estruç. Ambos animals s’assemblen molt físicament.

L’emú és l’ocell nadiu més gros d’Austràlia i és de color castany suau. Pot arribar a fer dos metres d’alçada i pesa al voltant de 45 quilos. En estat salvatge, és nòmada i es mou a grans distàncies per alimentar-se de plantes i insectes, arribant a córrer a una velocitat de 50 quilòmetres per hora.