Una treballadora de la neteja amb una mopa

Busquen una treballadora de la llar amb dos dies de descans al mes per 500 euros

Es demana que no tingui fills o que hagi cursat una llicenciatura o una enginyeria

Una oferta de feina publicada en el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), organisme adscrit a la Generalitat,  cerca a una empleada de la llar  i les cures en règim intern que no tingui fills i a la qual ofereixen tan sols dos dies de descans al mes i un sou de 500 euros.

En l'oferta, recollida per Europa Press, s'exigeix com a requisits tenir la seva situació regularitzada i una edat compresa entre els 30 i els 38 anys, i comptar amb una llicenciatura o enginyeria, així com experiència cuidar persones grans. 

«Empleada de la llar interna, amb descans de dos dies al mes, experiència en atenció a persones majors, salari de 500 euros al mes,edat entre 30 i 38 anys, papers de residència en regla, no tenir fills,  tenir experiència en alimentació a persones grans, atenció de neteja de llar, permís de conduir, i bon caràcter», consta en el detall de les funcions de treball exigides.

Un exemple de la precarietat al sector

A la dona, perquè es demana una treballadora i no un treballador, que es postuli per a aquest lloc a Castelldefels se li ofereix un contracte laboral indefinit amb jornada intensiva, viurà en el domicili de qui requereixi els seus serveis com a interna, i amb la previsió que duri un any.

El sector del treball de la llar i les cures està molt feminitzat i en ell predominen les persones migrades, moltes vegades en situació irregular, i les seves treballadores es troben en una situació de vulnerabilitat i desprotecció, segons adverteixen diversos sindicats i associacions com a Libèl·lules.

El SOC l'ha retirada

Fonts del SOC han explicat a Europa Press que l'oferta s'ha retirat al llarg del matí d'aquest divendres, i ho han fet després de requerir tres vegades a l'empresa que ho fes i que aquesta fes cas omís.

No obstant això, l'oferta encara estava en línia a la tarda, i, com a mínim, una persona s'ha interessat per ella i s'ha inscrit. El SOC hauria de treure «en un màxim de dos dies, com a molt tres» les ofertes fraudulentes, però, en el cas de l'esmentada publicació es trobava present al portal feina activa des del 10 de gener.

També et pot interessar...