Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una mà agafant bitllets que surten d'un caixer automàtic

Cabify introdueix el pagament en efectiu a Barcelona

Els usuaris tenen disponible aquesta opció en els viatges de la categoria 'Lite' des d'aquest dijous

 

Cabify habilita a partir d'aquest dijous l'opció de pagar en efectiu a la ciutat de Barcelona, a través de la seva filial a la ciutat Prestige&Limousine. Segons ha explicat l'empresa en un comunicat, els usuaris podran optar per pagar amb diners i directament amb l'aplicació seleccionant l'opció 'Lite'.

Segons el president de Cabify a Europa, Mariano Silveyra, aquest mètode de pagament en efectiu ja s'aplica en altres ciutats i representa prop del «20% de la facturació». «Creiem que Barcelona també acceptarà aquesta nova funcionalitat», afirma afegint que ha tingut una acollida «molt positiva» allà on s'ha implantat.

L'opció de pagar en efectiu serà voluntària per als usuaris.   A la vegada, els conductors, també tindran la possibilitat de decidir si accepten o no  aquesta manera de pagament en cada trajecte que facin per l'empresa. 

El Govern multarà Cabify per incomplir els 15 minuts de precontractació

El Departament de Territori i Sostenibilitat obrirà una cinquantena d'expedients sancionadors a Prestige&Limousine, de Cabify, per incomplir la precontractació dels 15 minuts. Després que a començaments de març es realitzés uns expedients informatius, ara l'empresa podria ser multada fins als 1.000 euros per cada cas,  tot i que aquesta quantitat podrà variar en funció de la gravetat de l'incompliment i la reincidència.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va requerir a l'empresa informació sobre la seva activitat entre el 7 i el 10 de març. Anteriorment, la Direcció General de Transports va obrir quatre expedients sancionadors, dels quals ja han finalitzat els seus períodes d'al·legacions.

Un cop definides les sancions a Cabify, l'empresa encara podrà fer al·legacions davant la Direcció General de Transports i, en cas que es desestimessin, es podrien recórrer al contenciós administratiu. A banda, la Generalitat ha instat l'empresa a ajustar la seva activitat al decret llei que va aprovar el Govern i s'adeqüi a la precontractació dels 15 minuts.

També et pot interessar...

  • Cabify torna a Barcelona a partir de demà