Una de les botigues de la cadena de panaderies Granier

Les denúncies contra la cadena catalana Granier que poden acabar amb ella

Un dels seus franquiciats va interposar la primera denúncia l’any 2017

La cadena de fleques Granier ha estat denunciada per estafa i falsedat documental. La seva cúpula, on destaca el seu amo Juan Pedro Conde, hauran d’acudir al jutjat d’instrucció 49 de Madrid després que 17 dels seus franquiciats acusessin la cadena de tenir «negocis ruïnosos i absolutament inviables».

Les primeres denúncies per falsedat documental i estafa van començar l’any 2017, quan un dels franquiciats ja va advertir de la perillositat econòmica que suposava treballar per la cadena de forns de pa.

Fins a 17 franquiciats han denunciat la cadena

Aquell any, però, la causa va ser arxivada després que el jutge declarés que els fets no eren constitutius d’infracció penal. L’any següent, el setembre de 2018, l’Audiència Provincial de Madrid va ordenar reobrir el cas.

No ha estat fins aquest 2020 que 16 franquiciats s’han unit a la primera denúncia interposada fa ara tres anys. Segons informen els denunciats, Granier capta els seus nous franquiciats a través d’estafes i enganys, per tal «d’aconseguir que entrin en un negoci ruïnós des del principi».

Les maneres de Granier per estafar els seus franquiciats

Així, afirmen que des de la cadena es beneficien de les quantitats inicialment entregades per les tendes per a fer prosperar el negoci. Els 17 franquiciats que han denunciat opinen que«els han enganyat perquè comencin un negoci absolutament inviable, fent-los creure en una rendibilitat inexistent, que ha donat peu a què tots ells sofrissin immediates pèrdues, per no existir en realitat cap pla de negoci».

«Tots els franquiciats entren des del principi en una espiral de pèrdues de la qual és impossible sortir perquè el negoci no genera, en cap cas, beneficis suficient per enfrontar-se, per no existir cap pla de negoci real». Així, afegeixen, des de l’empresa tampoc adverteixen sobre les pèrdues que poden arrossegar després de començar aquest negoci. Més aviat el contrari: segons els denunciants, Granier «va assegurar a tots ells que el seu model de negoci garantia que la inversió inicial seria ràpidament recuperada i que el negoci generaria beneficis immediatament, tot i conèixer que allò no era cert».

La cúpula de la cadena, liderada pel català Juan Pedro Conde, haurà d’acudir al jutjat d’instrucció 49 de Madrid el pròxim dimarts a les 10.30h del matí.