El millor croissant artesà d'Espanya, a la pastisseria Brunells de Barcelona

El premi compta amb una gran reputació en el sector

Andreu Sayó, de la pastisseria Brunells, amb el primer premi de millor croissant d'Espanya
Andreu Sayó, de la pastisseria Brunells, recollint el primer  | Gremi de Pastissers de Barcelona

El millor croissant d'Espanya es pot trobar al barri del Born de Barcelona. Concretament, a la pastisseria Brunells, situada al carrer de la Princesa número 22. Aquest establiment, encapçalat pel pastisser Andreu Sayó, ha guanyat el primer premi del tretzè concurs 'Millor Croissant d'Espanya 2020', organitzat per l'escola de pastisseria del Gremi de Barcelona

El sabor ha estat el factor clau que més ha valorat el jurat, format per nou reconeguts professionals del sector, que ha atorgat el prestigiós guardó i un premi en efectiu de 1.000 euros. Els croissants havien de superar els següents criteris: gust (40 punts), alveolat (15 punts), pasta de full (15 punts, color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts). El concurs té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i les habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant, reconeixent així la qualitat de la pastisseria artesana del país.

«La nostra recepta està molt treballada i l'elaborem de la millor manera possible, cuidant al màxim el detall i tractant de fregar la perfecció», explica el pastisser a La Vanguardia. Sayó afegeix: «El nostre croissant és molt saborós i equilibrat. Porta farina, aigua, ou, mantega i sal -tota la matèria primera és d'excel·lent qualitat-. Cada peça pesa entre 50 i 60 grams. Et pots menjar tots els que vulguis!».

«El secret són les mans, la paciència i el temps. Un croissant com aquest tarda dos dies a poder-se vendre des que es fermenta i es posa al forn. No es podria fer a nivell industrial i el truc és saber-lo treballar amb molta estima», indica el pastisser. De ben segur, que a partir d'ara es generaran unes llargues cues per provar el deliciós producte.

 

La pastisseria Brunells, un establiment històric de Barcelona

Els orígens de la Brunells daten del segle XIX i des de sempre ha estat lligada a la creació de croissants. El passat mes de juny va reobrir les portes, després de tancar-les el 2018, mitjançant la inversió de tres socis: Luis Estrada Canal, de les pastisseries Canal, Joan Guash, de l'agència LKC i Salvador Sants, de Cafés el Magnífico. Malgrat la crisi sanitària de la pandèmia del coronavirus, han optat rellançar aquest tradicional establiment de la capital catalana i recuperar les peces gastronòmiques més emblemàtiques de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari