Imatge d'una de les botigues Nostrum

La cadena catalana de menjar preparat que està a punt de desaparèixer

La marca de menjar preparat es troba en concurs de creditors i en plena liquidació

La cadena Nostrum, revolucionària dins el mercat del menjar preparat, podria desaparèixer pròximament. I és que des d’inicis del 2019, la matriu de Nostrum, Home Meal Replacement, es troba en concurs de creditors.

Fonts properes a l’empresa asseguren a ‘Metrópoli Abierta’ que l’administrador concursal i els delegats per la propietat fa mesos que estan «dilatant i marejant» als franquiciats i que la liquidació està sent «caòtica». Això, ha augmentat la preocupació d’alguns accionistes, que veuen com la «pèssima gestió» de la cadena està provocant una devaluació en  l’empresa.

La solució de la cadena és vendre la marca a una altra empresa 

Ara per ara, l’objectiu de Nostrum és vendre la marca a alguna empresa del sector de menjar preparat, tot i la mala gestió de les franquícies. Les mateixes fonts consideren que la situació va empitjorar després que l’administrador concursal, Rafael Peces, convoqués un concurs a «millor oferta», en què només s’hi va presentar Masia Artesana.

Nostrum
La solució de la cadena és vendre la marca a una altra empresa de menjar preparat | Nostrum

Aquesta empresa de Lleida, també dins el món del menjar preparat, compta amb una línia de plats poc extensa i amb poca experiència en el sector. A més, Masia Artesana ara és propietària dels contractes de lloguer dels locals de Home Meal Replacement, de manera que els franquiciats estan «lligats» a l’empresa. 

«Els gestors actuals no han donat resposta als franquiciats i aquests han fet tot el possible per sobreviure», asseguren les mateixes fonts. Nostrum va acabar en un concurs de creditors després de mesos sense pagar als proveïdors i amb un deute de deu milions d’euros, a més d’haver tancat les seves cuines centrals i haver acomiadat les 60 persones que hi treballaven.

També et pot interessar...