Si et caduca la ITV durant el confinament, has de conèixer l'última decisió del govern

Els vehicles disposaran finalment de 45 dies mínim per passar-la després del final de l'estat d'alarma

Imatge d'arxiu de la ITV
El govern vol que la gent tingui temps de forma esgraonada per passar la ITV | Europa Press

Durant la quarantena estan sorgint molts dubtes sobre alguns aspectes burocràtics que ens afecten a tots els ciutadans. Ja sigui la renovació del Document Nacional d'Identitat, el carnet de conduir... o la ITV. El govern espanyol ha decidit ampliar el termini de pròrroga donat als conductors per passar la Inspecció Tècnica del Vehicle (ITV), a 15 dies de més per cada setmana d'estat d'alarma transcorreguda des del moment en el qual s'hauria d'haver fet aquest tràmit. 

Aquestes dues setmanes de més se sumen als 30 dies que ja s'havien ampliat després de la finalització d'aquest estat marcat anteriorment. Segons s'ha publicat aquest mateix dissabte, 16 de maig, al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), la nova pròrroga del govern el que vol és oferir l'opció de realitzar de forma esglaonada totes aquestes inspeccions quan finalitzi l'estat d'alarma. 

Mínim, 45 dies de més per passar la Inspecció

Així doncs, aquells vehicles que haurien d'haver passat la ITV durant la primera setmana que es va establir l'estat d'alarma, tindran un total de 45 dies per a realitzar-la quan es finalitzi l'estat d'alarma imposat ara. 

En canvi, aquells vehicles que haurien d'haver passat aquesta setmana actual, la novena des del començament del confinament, tindran fins a 165 dies, els 30 inicials més 135 addicionals, 15 per cada setmana des de la declaració d'alerta.

La següent data d'inspecció serà la data inicial 

El que sí que han deixat clar des del govern és que la pròxima inspecció es marcarà en relació amb la data inicial en la qual s'hauria d'haver passat la ITV, i no en la data en la qual s'executi finalment. Aquesta notícia arriba encara que en els territoris que es troben ja en fase 1, ja és possible l'obertura dels tallers en què es pot dur a terme aquest tràmit.


Comentaris

envia el comentari