Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persona equipat amb mascareta i equip contra el contagi del coronavirus

La Caixa de Solidaritat donarà 100.000 euros per afrontar el coronavirus

L'entitat aporta diners per a despeses de material sanitari i ajudar els projectes de prevenció que dirigeix Oriol Mitjà
Persona equipat amb mascareta i equip contra el contagi del coronavirus
La Caixa de Solidaritat i l'Assemblea Nacional Catalana han endegat campanyes per lluitar contra el coronavirus. | EP

La Caixa de Solidaritat farà un donatiu de 100.000 euros  a repartir de manera equitativa entre l'Hospital Clínic de Barcelona, per fer front a despeses de material sanitari, i a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, per ajudar als projectes de prevenció i tractament precoç del corona virus dirigits pel doctor Oriol Mitjà.

Un donatiu «extraordinari» de la Caixa de Solidaritat

Així ho explica l'entitat a través d'un comunicat aquest dimecres, on considera que el donatiu és una acció de solidaritat «de la ciutadania per la ciutadania». En un comunicat, han justificat la necessitat de destinar «de manera extraordinària» una part dels fons recaptats, que normalment cobreixen qüestions relacionades amb el procés sobiranista, per ajudar a afrontar el coronavirus.

Segons la Caixa de Solidaritat, els diners servirà perquè l'Hospital Clínic  pugui cobrir les despeses de material sanitari, i perquè l'Hospital Germans Trias i Pujol pugui avançar en el projecte de prevenció i tractament precoç de l'coronavirus dirigit pel doctor Oriol Mitjà.

L'Assemblea endega una campanya per aconseguir material per a la ciutadania

També fa moviments una altra de les entitats independentistes del país. L'ANC engega una campanya per fer arribar 105.000 mascaretes d’ús no sanitari a la ciutadania. L'entitat s'ha proveït del teixit adequat —gruix de 220 grams i cotó del 100%—, i s'ha encarregat de fer-ne un  tractament hidròfug per augmentar-ne la seguretat, tallar-lo industrialment a Tèxtil Rosdan, i aconseguir-ne la distribució mitjançant un acord amb la cadena de supermercats del grup Bonpreu-Esclat.

L'adquisició del lot —dues teles i una cinta de goma— comportarà un donatiu d'un euro destinat a la recerca i tractament del coronavirus als hospitals catalans. Cada persona podrà confeccionar dues mascaretes d'ús personal. La ciutadania les podrà adquirir als establiments del Grup Bonpreu a partir del proper dimarts, 31 de març.