Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

CaixaBank transmet als sindicats que té previst acomiadar 2.157 treballadors

Aquesta xifra suposa un 7,3% del total de la plantilla que treballa a Espanya | L'entitat i els sindicats estarien negociant les condicions de l'ERO
Caixabank acomiadarà 2.175 treballadors, un 7,3% del total de la plantilla | Cedida

Es confirmen les pitjors notícies pels treballadors de la fundació CaixaBank. Segons ha avançat 'Catalunya Informació', l'entitat té previst acomiadar un total de 2,157 treballadors en el marc de l'ERO que va presentar als sindicats el passat dia 4 de gener. D'aquesta manera, un 7,3% de la plantilla del banc deixaria de prestar els seus serveis a l'organització.

CaixaBank acomiadarà 2.157 empleats

Ja és oficial. La fundació CaixaBank ha complert les seves intencions de presentar un ERO que provocarà que 2.157 persones perdin la seva feina i deixin de formar part de la plantilla de l'entitat. Amb aquest, ja seran tres els expedients de regulació d'ocupació presentats  per l'organisme en els darrers 7 anys.

La notícia s'ha fet pública després que la direcció de l'entitat hagi celebrat una reunió a Madrid. Fins ara, les informacions apuntaven que aquesta acció afectaria uns 2.000 treballadors, i que el banc tenia previst tancar més de 800 oficines en un marge de tan sols tres anys.

Ara, els fets han quedat confirmats i, segons apunta 'Catalunya Informació', la fundació i els sindicats estarien immersos en un procés de negociació per tal de determinar les condicions d'aquest ERO.

Jordi Gual, president, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank | Cedida

 

L'empresa té previst tancar més de 800 sucursals

El passat divendres, 4 de gener, saltaven totes les alarmes en fer-se públic que CaixaBank tenia pensat acomiadar 2.000 treballadors, justificant aquesta decisió per «necessitats internes». I, si bé és veritat que  la plantilla de l'empresa està integrada per més de 30.000 empleats, el fet que n'acomiadessin una xifra tan gran suposaria un cop molt dur.

Amb tot, l'origen de la polèmica es remunta al passat mes de novembre quan, des de Londres, l'entitat va anunciar que tenia previst tancar més de 800 oficines en un període de només tres anys. Aleshores ja es va fer públic que això suposaria prescindir d'un 40% de la plantilla, motiu pel qual l'anunci d'avui no ha agafat per sorpresa als empleats.

L'objectiu final que persegueix l'empresa és el d'introduir un nou model d'oficina, amb sucursals més grans però amb poc més d'una desena de treballadors a cadascuna, quelcom que faria possible una atenció molt més personalitzada dels clients. En l'actualitat, CaixaBank compta amb 285 'stores', que és el nom que reben aquestes oficines, i té previst que a finals del 2021 ja en posseeixin més de 600.