Caixer

Avís de CaixaBank a tots els treballadors i pensionistes catalans sobre el 2023

CaixaBank fa una advertència sobre les novetats per al pròxim any

CaixaBank posa en alerta als seus clients. Si bé és normal que mantingui un contacte regular amb els usuaris per notificar-los qualsevol tipus de novetat respecte als seus productes, aquesta vegada s'han volgut dirigir exclusivament als treballadors i pensionistes.

I és que, a partir de l'1 de gener s'hauran d'enfrontar a una sèrie de modificacions pel que fa als impostos. Així, l'entitat bancària els informa sobre els possibles canvis a l'IRPF i com els afectaran aquestes variacions amb vista al 2023. Concretament, el tribut es deixa notar sobretot a les nòmines i als ingressos que percebem al nostre compte.

CaixaBank adverteix sobre les mesures adoptades

Per al pròxim any s'introduiran una sèrie de canvis que beneficiaran una gran part de la població. Avisen que «s'esperen novetats que afecten un dels impostos més universals que tenim al país».

El nou paquet de mesures que té previst tirar endavant l'Executiu preveu alteracions a l'impost sobre la renda de les persones físiques. Expliquen que el propòsit d'aquesta variació és «avançar cap a un model tributari que ajudi a reforçar l'estat del benestar». A més de rebaixar els «nivells de desigualtat» al país.

Quins treballadors se'n veuran beneficiats?

Als Pressupostos General de l'Estat s'inclouen una sèrie d'accions pensades sobretot per a la classe mitjana i baixa. A CaixaBank asseguren que una de les propostes contemplades «augmenta les reduccions a l'IRPF per rendiments del treball». Està pensada sobretot per a aquells que ingressin per sota dels 21.000 euros cada any.

Caixabank
CaixaBank avisa de les modificacions a l'IRPF | Europa Press

Sense cap dubte, això suposa tot un alleujament per a moltes llars espanyoles. Fins ara, la reducció fiscal s'aplicava únicament a les rendes més baixes, que eren les que estaven entre els 15.000 i els 18.000 euros. Però amb l'entrada del nou any hi haurà una variació en les condicions.

S'ampliarà el benefici a aquells contribuents que tinguin un salari brut anual de fins a 21.000 euros. Amb tot això, el Ministeri d'Hisenda estima que aquesta modificació beneficiarà pràcticament la meitat dels treballadors. Cal no oblidar que el salari mitjà a Espanya puja fins als 21.000 euros.

Com afectarà els canvis als contribuents?

El plantejament engegat per l'Executiu servirà per alleujar l'economia d'alguns treballadors i pensionistes. Per resultar més clars, a CaixaBank han volgut oferir una sèrie de supòsits una vegada l'IRPF disminueixi a aquests contribuents. Posen l'exemple d'una treballadora sense fills i que n'ingressa 18.000 per la feina. Si escau, tributaria un 40% menys i al cap de l'any estalviaria 746 euros.

Quan es tracti d'un treballador monoparental, amb dos descendents i un salari de 18.500 euros, la rebaixa arribaria als 516 euros. Per part seva, un pensionista de més de 65 anys i que guanyés 16.500 euros estalviaria un 47%, que suposa 689 euros.

Les noves mesures de l'Executiu també eleven el mínim de tributació. I és que passarà dels 14.000 euros actuals als 15.000 en el cas dels contribuents solters i sense descendència. En canvi, pels empleats amb dos fills, de 18.000 a 19.000 euros.

Imatge d'una persona comptant bitllets de 50
Els treballadors i pensionistes poden estalviar-se força diners el 2023 | Getty Images

Per tant, una treballadora soltera que compti amb un salari de 14.500 euros i tributi per IRPF se'n veuria molt beneficiada. Així doncs, no hauria d'assumir aquest impost a partir del proper any.

Quan es tracti d'un empleat amb un sou de 19.000 euros, casat, amb dos fills també gaudirà d'una sèrie de privilegis. I si es fa la declaració conjunta, ja no tindria l'obligació d'abonar l'IRPF i s'estalviaria 331 euros.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp