Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oficina de Caixabank

CaixaBank comença a cobrar una nova comissió per retirar diners als seus caixers

Alguns clients hauran d'abonar una comissió per treure diners dels caixers

CaixaBank ha donat una mala notícia a moltes persones que acudeixen als caixers per treure diners. El banc més important de Catalunya actualment segueix endavant amb l'absorció de Bankia i els efectes ja són irreversibles. Recordem que aquesta unió ha estat un dels temes més comentats del 2022 pel fet que els clients, al principi, no coneixien què podia passar amb els seus comptes. Arran d'això, ara hi haurà una nova comissió que afectarà alguns dels clients. Sobretot, aquells que tenien el costum d'usar sempre els caixers automàtics del banc català per treure'n efectiu.

La nova comissió que ja ha començat a cobrar CaixaBank

Aviat entraran en vigor les modificacions de retirada d'efectiu proposades per a aquest any. De fet, aquest acord s'espera per a aquest mateix mes de novembre, per la qual cosa cal estar-ne al corrent de les novetats. A causa de les noves modificacions, es cobrarà una comissió a alguns clients de CaixaBank. Coneix tots els detalls per saber si l'hauràs de pagar o no.

La fusió de Bankia amb CaixaBank: el problema

Abans de conèixer quines comissions començarà a cobrar CaixaBank, hem de tornar a mirar enrere. En concret, fins a la fusió d'aquesta entitat bancària amb Bankia. Fa alguns anys, Bankia va signar un acord amb altres entitats, com ara Banc Sabadell o ING, perquè els clients poguessin treure diners als seus caixers de forma gratuïta. No obstant això, aviat deixarà de ser així.

Després que es tanqués l'acord de fusió entre Bankia i CaixaBank, l'entitat va negociar amb la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CMMC) per renovar-lo durant més temps. Tanmateix, el període que es va acordar no és indefinit i, actualment, està arribant al final. Per això, els clients de CaixaBank hauran de pagar noves comissions si desitgen treure diners dels caixers automàtics d'altres bancs.

Foto del logo de CaixaBank.
Està relacionada amb la fusió entre Bankia i CaixaBank. | Europa Press

Aquests són els clients que pagaran la comissió

A partir de mitjans d'octubre, els clients de CaixaBank que treien diners en efectiu de Banc Sabadell i Euro 6000 van començar a pagar comissions perquè l'acord va acabar el 16 d'octubre d'aquest any. Aquells que vulguin fer-ho a ING, però, hauran de començar a pagar comissions a partir del 31 de gener de 2023. Aquesta és la data en què acabarà l'acord en aquest cas.

Altres modificacions que ha dut a terme CaixaBank

Tot i això, aquestes no han estat les úniques modificacions que ha dut a terme CaixaBank en els últims temps. D'altra banda, l'entitat bancària ja ha anunciat als seus clients que ampliarà el servei de caixa per a majors de 65 anys, una cosa força necessària. 

En aquest cas, aquestes modificacions tindran efecte sobre el servei de caixa, la compensació pels costos de reclamació davant d'un impagament, el descobert tàcit i les millores de seguretat. Aquests serveis també es troben als caixers automàtics, a la finestreta i a tots els canals digitals de l'entitat. De fet, cal recordar que CaixaBank cobra dos euros de comissió per fer gestions en finestreta que es poden dur a terme als caixers.

Els majors de 65 anys, per exemple, comptaven amb quatre d'aquestes operacions gratuïtes cada mes. Després de les noves modificacions de CaixaBank, aquest nombre ascendirà a cinc, és a dir, cinc vegades al mes, les persones majors no hauran de pagar cap mena de comissió.