Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
CaixaBank

CaixaBank demana a la Unió Europea un «esforç fiscal» per combatre la crisi econòmica causada pel coronavirus

El banc diu que està preparat per «contribuir a la recuperació econòmica»
Imatge del logotip de CaixaBank
El banc diu que està preparat per «contribuir a la recuperació econòmica»  | CaixaBank

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha demanat a la Unió Europea un «esforç fiscal coordinat i substancial» per combatre l'impacte de la crisi econòmica causada pel coronavirus, així com la «implantació de mecanismes de compartició de la despesa entre països» amb l'objectiu «d'evitar la distorsió del mercat únic». Ho ha fet durant la junta general d'accionistes, que s'ha celebrat per primera vegada de manera virtual.

«És fonamental que el Banc Central Europeu continuï garantint que la seva política monetària es transmet amb efectivitat a tots els països de l'Eurozona, independentment de la seva situació fiscal», ha indicat Gual, qui ha remarcat la feina del BCE per mitigar l'impacte de la crisi sanitària  de la Covid-19.

La recuperació econòmica dependrà de diversos factors

Gual ha assenyalat que la recuperació econòmica dependrà de diversos factors com ara el grau d'èxit en la contenció del virus, la capacitat d'elaborar una vacuna  o teràpies efectives o la possibilitat d'evitar futurs rebrots. A més, ha explicat que també dependrà de les polítiques econòmiques que s'han començat a aplicar.

 

Preparats per «contribuir a la recuperació econòmica»

Pel que fa al paper de Caixabank en els pròxims mesos, Gual ha defensat que estan preparats per «contribuir a la  recuperació econòmica», sigui amb la cobertura de les necessitats de finançament dels seus clients, ajudes als qui més ho necessiten o la tasca social. «Estem compromesos amb els sectors més vulnerables i amb els més afectats per la crisi», ha anunciat Gonzalo Gortázar, conseller delegat.