Plà general exterior d'una oficina de CaixaBank

CaixaBank ho torna a fer: les 18 oficines bancàries que sorprenen més d'un

CaixaBank ofereix un nou servei

Molt pocs esperaven el darrer moviment fet per CaixaBank. Sí, perquè en un intent per facilitar les transaccions financeres als seus clients, l'entitat posarà en marxa 18 noves oficines.

En concret, es tractaran d'oficines mòbils que donaran cobertura a dotze províncies de sis comunitats espanyoles. Així, recorreran en total 636 municipis que es troben en risc d'exclusió financera, donant servei a territoris on habiten més de 310.000 habitants.

De fet, es tracta d'una antiga reivindicació dels residents en aquestes zones de l'Espanya menys poblada. I és que en els darrers anys han vist com es tancaven les sucursals dels seus pobles, deixant-los pràcticament sense alternatives per a la retirada de diners o per a pagaments de rebuts.

Alhora, indiquen que el 70% dels usuaris que atenen tenen més de 70 anys. Per tant, en un comunicat de premsa, confirmen el fidel compromís amb aquest col·lectiu tan perjudicat per les decisions bancàries.

Oficina exterior i caixer automàtic de CaixaBank
Les noves oficines seran mòbils i es desplaçaran pels pobles | Europa Press

Aclareixen que podran fer ús de les esmentades oficines mòbils tota mena d'usuaris, siguin clients o no de CaixaBank. Entre altres coses, podran treure efectiu, fer ingressos o abonar impostos o rebuts. A més, els grans beneficiaris seran aquells que visquin en municipis sense sucursals.

Hi ha disponibles un total de 18 'ofimòbils', de les quals 15 tenen una funció més comercial. Cada mes recorren una mica més de 43.000 quilòmetres, prestant servei a sis comunitats:

  1. Castella i Lleó: Segòvia, Palència, Burgos i Àvila.
  2. Castella-la Manxa: Toledo, Ciudad Real i Guadalajara.
  3. Comunitat Valenciana: València i Castelló.
  4. Andalusia: Granada.
  5. La Rioja.
  6. Comunitat de Madrid.

La resta d'oficines mòbils, que en són tres, estan pensades per atendre esdeveniments culturals, esportius i empresarials. El director de Negoci, Jaume Masana, indica que això és un «exemple del nostre compromís ferm amb la inclusió financera a les zones rurals».

Es marca com a objectiu «arribar als nostres clients amb una banca més propera i accessible». Recalca que «fem el màxim esforç possible per estar a prop de les persones i donar-los cobertura financera». Sobretot en aquells territoris «l'economia dels quals depèn bàsicament de l'agricultura i la ramaderia».

A CaixaBank són conscients que «els serveis financers són imprescindibles per retenir la població». A més a més, a moltes zones es fa imprescindible donar aquesta atenció personalitzada a causa de l'elevat nombre de gent gran que hi ha.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Quins municipis cobreixen amb l''ofimòbil'?

La comunitat autònoma amb més oficines mòbils és Castella i Lleó amb set. Amb dos es conformaran a la Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa i La Rioja. Per la seva banda, a la Comunitat de Madrid i Granada en tenen habilitada una per a cadascuna.

A la primera comunitat esmentada presten servei a 345 municipis, dels quals, 127 corresponen a Àvila. Al mes cobreixen una mitjana de 8.000 quilòmetres per terres avileses. A Segòvia arriben als 5.000 quilòmetres, donant cobertura a 104 localitats.

Una dona d'esquenes utilitzant un caixer automàtic de CaixaBank
L''ofimòbil' cobrirà molts quilòmetres de les localitats espanyoles | Europa Press

A Palència fan el mateix a 68 municipis, amb rutes de fins a 2.700 quilòmetres mensuals, i a Burgos, a 46. En aquesta última recorren més de 3.700 quilòmetres. A Castella-la Manxa donen servei a 62 localitats, de les quals 31 corresponen a Guadalajara, 29 a Ciudad Real i 2 a Toledo.

Les dues oficines mòbils de La Rioja cobreixen 4.850 quilòmetres per arribar a 78 municipis. Les altres dues 'ofimòbils' de la Comunitat Valenciana presten servei a 70 localitats. Se'n reparteixen 39 a València i en altres 31 a Castelló.

A Granada recorren 2.600 quilòmetres per atendre 36 pobles. Per la seva banda, a la Comunitat de Madrid arriba als 44 municipis, recorrent 2.700 quilòmetres. La freqüència de les visites dependrà de la demanda existent, però oscil·la, generalment, entre una i quatre al mes.