Caixabank

CaixaBank llança una indicació a tots els clients per la Declaració de la Renda

Amb aquests consells de CaixaBank podràs estalviar a la teva propera declaració

És un dels bancs més reconeguts d'Espanya i per això a molts clients els interessen els seus consells. Amb vista a 2023, des de CaixaBank han llançat un important avís que has de conèixer.

L'objectiu de l'entitat bancària és oferir als seus clients, i a aquells que no ho són, alguns consells a través del seu blog oficial per poder estalviar a la Declaració de la Renda. I, sí, el més probable és que encara no els coneguis tots.

De fet, encara ets a temps per posar en pràctica alguns en cas que vegis que ho necessites. Això sí, tingues en compte que ho has de fer abans que acabi el 2022, que serà l'any sobre el qual es faci la Declaració.

Així pots estalviar a la teva Declaració de la Renda segons CaixaBank

Alguns dels consells estan relacionats amb la finalització per part d'Hisenda d'imposar multes per cometre errors a la Declaració; altres, amb el plus de 1.000 € que rebran molts treballadors. Tot i això, allò que més ha interessat són els trucs que ha llançat CaixaBank per poder estalviar abans de presentar el document.

1. Amortització de la hipoteca

Una possibilitat per millorar la Declaració de la Renda és fer una amortització de la hipoteca. Aquesta és una de les deduccions més comunes que solen fer els clients. No obstant això, CaixaBank deixa clar que només s'hi podran acollir les persones que hagin comprat el seu habitatge abans del 2013. Per això, a més, ha de ser l'habitatge habitual.

D'altra banda, a la majoria de les comunitats autònomes es pot deduir fins al 15 % de les despeses d'adquisició. Això inclou amortització, interessos i altres despeses que estiguin relacionats amb el finançament.

Foto del logo de CaixaBank.
Hi ha diverses maneres d'estalviar a la Declaració de la Renda. | Europa Press

2. Donacions a ONG

Una altra de les maneres d'estalviar a la Declaració de la Renda és fer donacions a qualsevol ONG. En aquest cas, no importa si parlem d'una donació puntual o periòdica, o si s'ha fet per transferència, SMS o Bizum, entre d'altres.

CaixaBank aclareix que els primers 150 € tenen una deducció del 80 %. A partir d'aquesta xifra, es pot deduir entre el 35 % i el 40 %. Tot i això, la base de deducció per donatius no pot superar el 10 % de la base liquidable.

3. Plans de pensions

Des de CaixaBank també indiquen que les aportacions a plans de pensions et permeten estalviar en impostos. La deducció, però, compta amb límits, els quals consisteixen a no superar el 30 % de la suma dels rendiments del treball i de les activitats econòmiques o un màxim a l'any de 1.500 €. Aquesta quantitat augmentarà fins a 8.500 € si l'increment prové de contribucions empresarials o aportacions del treballador.

4. Sindicats, partits polítics i col·legis professionals

Com passa amb les donacions a una ONG, és possible aconseguir deduccions a través de l'afiliació a sindicats, partits polítics i col·legis professionals. En el cas de les quotes col·legials, per exemple, es poden deduir fins a 500 € en un any.

De les aportacions sindicals, per la seva banda, se'n pot deduir entre el 20 % i el 35 % de la quantitat aportada. En el cas dels partits polítics, la deducció serà del 20 %, malgrat que hi ha un límit de 600 €.

5. Millora energètica

Una altra de les coses que es poden fer per estalviar a la Declaració de la Renda és millorar l'eficiència energètica. Totes les obres a aquest efecte començades a partir del 6 d'octubre de 2021 tindran deduccions.

Per exemple, aquelles que permetin disminuir un mínim del 7 % en despeses de refrigeració o calefacció es poden deduir en un 20 % fins a 5.000 €. No obstant això, també hi ha deduccions relacionades amb les obres per reduir el consum d'energia, entre altres.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp