Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cartell negre amb el logo de CaixaBank

CaixaBank es queda enrere: els dos bancs que et paguen més pels teus diners

Dues entitats ofereixen als seus clients unes condicions millors que CaixaBank

Fa uns dies CaixaBank sorprenia el sector anunciant les seves intencions de remunerar fins al 2% als seus dipòsits. Fins ara, els principals bancs del país es mostraven reticents a millorar les condicions. Però a l'entitat catalana li han sortit dos nous contrincants, que no han dubtat a oferir una rendibilitat més alta als clients.

Es tracten d'Unicaja i Kutxabank, que es presenten amb productes que arriben fins al 3%. Seran els primers moviments que es produeixin des de la gran banca amb ànim de retenir i captar nous usuaris.

El més normal, ara, és que la resta d'entitats també ofereixin uns dipòsits més elevats. No es poden permetre el luxe de perdre terreny respecte a CaixaBank. La companyia de José Ignacio Goirigolzarri va fixar les remuneracions entre l'1% i el 2% segons el grau de vinculació.

Aquesta decisió arribava després de les contínues exigències per part del Govern de millorar les retribucions. La pujada dels tipus d'interès, imposada des del Banc Central Europeu, no es deixava notar en les retribucions als ciutadans.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La proposta d'Unicaja

Unicaja posa a disposició dels seus clients una proposta personalitzada, publica The Objective. Al seu catàleg de productes no hi ha una imposició única, ja que la rendibilitat queda condicionada als serveis contractats. També hi influiran les quantitats que siguin transferides des d'altres comptes.

La companyia d'origen malagueny assenyala que no té intenció d'entrar en una batalla comercial amb la resta de rivals. A més, aquesta oferta no estarà a l'abast de totes les persones, només de les que tinguin una certa vinculació.

Mans subjectant cartera amb bitllets i Banco Unicaja
Unicaja arriba fins al 3% de remuneració als seus dipòsits | Pexels, Unicaja

Arribaran fins a l'1,5% a dotze mesos per als usuaris amb productes contractats, encara que hi ha l'opció d'ampliar-lo fins al 3%. Això dependrà de les quanties que es traspassin des de comptes de tercers.

Ara com ara, dels sis principals bancs del país, Unicaja era el que menys remunerava els seus clients, amb un 0,37 % de mitjana. Però ara ha decidit fer un pas més en la seva política comercial.

Kutxabank planta cara a CaixaBank

Una altra entitat que no es quedarà de braços plegats és Kutxabank. Els seus dipòsits també eleven les retribucions fins al 3% per als usuaris amb vinculació. Així ho confirmava recentment el conseller delegat, Eduardo Ruiz de Gordejuela.

El més normal és que aquests no siguin els últims moviments del mercat. A ING també ofereixen fins a un 1,75% amb terminis de 12 mesos. La companyia taronja és força agressiva en les seves promocions, cosa que li ha permès guanyar molt de terreny en detriment de la gran banca.

Imatge de la seu de CaixaBank
Els principals bancs del país es resistien a millorar les condicions dels dipòsits | Europa Press

Els bancs no contemplaven l'opció d'elevar les rendibilitats

L'estratègia seguida per CaixaBank ha agafat per sorpresa gran part dels competidors. Fa un mes no es preveia la possibilitat d'incrementar les remuneracions dels dipòsits. De fet era una cosa que descartaven completament els responsables de les principals entitats.

Tot i la pujada dels preus, es mostraven força reticents a incrementar les retribucions dels seus productes. Retardaven aquesta possibilitat almenys fins a final d'any o començaments del 2024.

Des del Govern, a través de la vicepresidenta Nadia Calviño, s'hi ha posat molt èmfasi. A les últimes reunions amb la banca els va fer arribar la necessitat de pagar uns interessos adequats pels dipòsits. Sobretot després de les contínues alces dels tipus i de l'euríbor.

És cert que al mercat hi ha productes que es paguen fins gairebé el 4,5%. Però són ofertes que provenen d'entitats petites o que operen en exclusiva a través de canals digitals. En aquests instants, al nostre país s'estan pagant els dipòsits a un 2,33% de mitjana.