Imatge de la manifestació de la plantilla de Caixabank contra l'ERO plantejat per l'entitat davant la seu de la fundació La Caixa a la Diagonal de Barcelona.

CaixaBank s'atura avui: Treballadors van a la vaga

Els treballadors exigeixen millors condicions en l'ERE

La plataforma d'unitat sindical, conformada per tots els sindicats amb representació en CaixaBank, ha convocat una vaga general per a aquest dimarts, 22 de juny, amb la finalitat d'exigir al banc que millori les condicions del procés d'acomiadament col·lectiu i garanteixi la voluntarietat de les sortides.

Des que la direcció de CaixaBank i la representació sindical van conformar la taula de negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) fa més de dos mesos, s'han produït avanços quant al nombre d'extincions, al mateix temps que la direcció del banc ha millorat en diverses ocasions la seva oferta econòmica per als treballadors sortints.

Els 8.291 acomiadaments inicialment proposats s'han rebaixat a 7.400, en incloure 686 recol·locacions en empreses filials del grup CaixaBank.

El període de negociació, prorrogat fins al 29 de juny

Quant a les condicions de sortida, l'última proposta del banc recull, a grans trets, rendes mensuals del 56% del salari fix per als empleats d'entre 56 i 63 anys i del 54% per als de 54 i 55 anys. 

Tots ells tindrien un conveni especial amb la Seguretat Social fins als 63 anys. La indemnització per als empleats de 52 i 53 anys seria un pagament únic de sis vegades el 52% del salari fix i als menors de 52 anys es compensaria amb 35 dies per any treballat, amb topall de 24 mensualitats.

El període de negociació, que havia de finalitzar el passat 10 de juny, va ser prorrogat fins al 29 de juny per a continuar intentant acostar postures.

Avui es torna a reunir la taula negociadora

Encara que la direcció de CaixaBank ha traslladat als sindicats la seva disposició a facilitar al màxim que les sortides siguin voluntàries, considera que les seves exigències són massa costoses i, a menys de dues setmanes que finalitzi el termini per a tancar un acord, els avanços que han fet totes dues parts per a acostar postures no semblen ser suficients.

La 'línia vermella' per als representants laborals és que es garanteixi la voluntarietat de les sortides, però creuen que les condicions que ofereix l'entitat estan «lluny» de ser compatibles amb la voluntarietat exigida.

«La direcció de l'empresa no accepta l'esquema de propostes dels sindicats i tampoc hi ha avanços que ens portin a pensar en el tancament de l'acord amb voluntarietat. Per això, tota la representació legal dels treballadors ens reafirmem en el rebuig als acomiadaments forçosos i a la retallada de les condicions laborals de la plantilla de CaixaBank», van assenyalar en el comunicat en el qual informaven de la convocatòria de vaga.

Avui mateix es reunirà de nou la taula negociadora de l'ERE, a la qual acudiran els representants laborals, malgrat que secundaran la vaga.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.