Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El solar de Calafell on es faran els pisos nous per a lloguer social.

Calafell construirà més de cent pisos nous per destinar-los a lloguer social

Es faran en uns terrenys municipals que hi ha entre el poble i la platja

L’Ajuntament de Calafell impulsarà la construcció de més de cent pisos nous amb l’objectiu de destinar-los a lloguer social. Així ho ha avançat l’alcalde, Ramon Ferré, en una entrevista a TarragonaDigital, que es podrà llegir completa la setmana vinent.

Ferré ha detallat que els pisos es faran en uns terrenys municipals que hi ha entre el poble i la platja, a prop del passeig de la Unió. L’objectiu és poder donar resposta a l’alta demanda d’habitatge social que hi ha al municipi.

Bossa de famílies necessitades

«Seran pisos amb un lloguer mensual d’entre 300 i 450 euros, dirigits a famílies amb algun ingrés i que el puguin assumir», ha apuntat el batlle. Des d’aquest agost, l’Ajuntament ja ha impulsat una bossa de famílies que necessiten aquest lloguer. Amb poc més d’un mes ja se n’han apuntat prop de trenta, tot i que Ferré està convençut que el nombre creixerà molt més.

El govern ja té a punt el plec de condicions, que passarà pel ple en els pròxims dies. Un cop aprovat es farà la licitació per començar la construcció. Segons Ferré, es vol fer «una concessió llarga perquè l’empresa es faci càrrec de la gestió».

L’Ajuntament només haurà de derivar les famílies que ho necessitin. El projecte es faria amb dues fases, i els pisos podrien estar construïts «en un any i mig». L’alcalde ha afirmat que aquesta és la solució que s’ha trobat davant la impossibilitat de tenir habitatge social al municipi.

«No s’han pogut mobilitzar els pisos buits»

«La Generalitat no ha sigut capaç de mobilitzar els molts habitatges buits que hi ha, ha estat un fracàs evident», ha lamentat. Des de l’Ajuntament tampoc han pogut acabar de concretar l’acord perquè la Sareb cedís pisos buits per a aquesta finalitat. «Dels que havíem parlat al principi només ens n’han cedit quatre», ha lamentat Ferré.

A aquests s’hi sumen els cinc que l’Ajuntament ha rehabilitat, una xifra que és del tot insuficient. «No hi ha hagut prou pressió política per fer que els bancs cedissin els pisos ni tampoc voluntat dels mateixos bancs», ha criticat el batlle. Per això, al final, la solució ha estat «espavilar-nos pel nostre compte» i projectar aquests pisos nous.