Calafell prohibeix la circulació de bicicletes en voreres de menys de cinc metres

L'Ajuntament regula la circulació de bicicletes i patins per garantir la convivència

L'Ajuntament de Calafell ha aprovat inicialment al ple d'aquest dilluns 7 de gener una modificació de l'ordenança municipal de circulació per regular tot el que fa referència a bicicletes, patins i altres vehicles similars sense motor, anomenats de mobilitat personal. L'objectiu és garantir la convivència d'aquests vehicles amb els vianants, i amb els vehicles motoritzats, en un moment en què s'ha estès molt l'ús de patins i bicicletes. La normativa, segons va explicar el regidor de Via Pública, Juanjo García, agafa elements de les que s'han aprovat a ciutats com Barcelona i Madrid.

Així, l'Ajuntament prohibeix que les bicicletes circulin per les voreres que tinguin menys de cinc metres d'amplada i tres metres d'espai lliure. En els carrers on hi ha carril-bici, la prohibició de circular per la vorera és total, tingui la mida que tingui. Als carrers amb voreres petites, les bicicletes estan obligades a anar per la calçada. Sí que poden anar pels carrers de vianants i residencials que són de plataforma única, amb una velocitat màxima de 20 km/h. Des de les deu de la nit fins a les set del matí, les bicicletes poden circular per qualsevol vorera.

Patins i patinets, a una velocitat màxima de 10 km/hora per la vorera

Els que poden circular per qualsevol vorera a qualsevol hora són els menors de dotze anys, vagin amb bicicleta, patins, patinets o tricicles, però han d'anar acompanyats d'un adult i sense superar els 10 km/hora. Pel que fa als patins, monopatins o patinets, així com els vehicles de mobilitat personal i els cicles de més de dues rodes, només poden circular per les voreres i zones de vianant amb les mateixes condicions que les bicicletes, i a una velocitat màxima de 10 km/hora.

Són vehicles que tenen prioritat sobre altres vehicles que puguin anar per la vorera, però mai sobre els vianants. Les bicicletes tenen també prohibit circular amb auriculars, fent ziga-zaga entre vehicles en marxa, anar agafats a un cotxe o fent altres conductes de risc. Pel que fa a les motocicletes i els ciclomotors, no podran circular en cap cas per voreres, zones de vianants o carrils-bici. L'Ajuntament de Calafell espera tenir la nova normativa de mobilitat a punt per a la Setmana Santa, un moment de molta afluència de visitants.