Imatge d'una calamarsada a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà

Imatges sorprenents: La borrasca Karine deixa atípiques calamarsades a Catalunya

El fort temporal ha deixat tempestes molt locals i que han marxat a gran velocitat, però que han tenyit de blanc alguns paisatges. Un temps boig més propi de març

Sorpresa aquest dilluns, 2 de març, a diversos punts de Catalunya on, a contrapronòsitc, hi ha hagut algunes tempestes que han deixat calamarsades atípiques aquesta època de l’any. De fet, el més estrany és com s’han produït, ja que, de sobte, han aparegut tempestes localment intenses que no estaven previstes i que viatjaven a gran velocitat, però que han deixat alguns paisatges tenyits de blanc. 

En comarques com el Bages o l’Alt i el Baix Empordà, així com més zones de Girona especialment, han caigut patacs d’aigua molt puntuals que han deixat el terra, terrats i cotxes mig blancs durant una bona estona. Aquestes són algunes de les impressionants imatges publicades a les xarxes socials.

Calamarsades atípiques

La profunda borrasca Karine creua avui Catalunya i està deixant un autèntic temporal de vent amb ràfegues molt fortes i nombroses incidències, però també ens ha passat una línia de pluges d’oest a est aquest dilluns que, per sorpresa, un cop ha creuat del tot també ha deixat algunes tempestes amb calamarsa. De fet, l’ambient no és de fred d’hivern, i això, juntament amb les calamarsades, tamborinades i cel tan canviant, fa pensar més aviat amb un temps més típic de primavera que no pas d’hivern,  raó per la qual la situació viscuda avui és una mica atípica per les dates, tot i que tot just hem entrat al mes de març. 

Al llarg de la tarda poden seguir apareixent ruixats dispersos a qualsevol punt, mentre que el vent continuarà bufant amb força, tot i que tendirà a baixar d’intensitat a partir del vespre. Un temps ben boig que ens acompanyarà força dies.