Els joves de l'Espluga de Francolí particpen en la Calçotada Esgarriada 2019.

La Calçotada Esgarriada de l’Espluga de Francolí reuneix 150 persones

L’esdeveniment va comptar amb música en directe, vermut obert a tothom i calçotada per les colles espluguines

Els organitzadors de les Ovelles Esgarriades 2019 de l’Espluga van celebrar l’anomenada ‘Calçotada Esgarriada’ el passat dissabte dia 30 als Jardins dels Francolins.  La trobada va comptar amb 14 colles inscrites i més de 150 participants. L’acte es va plantejar com un esdeveniment extraordinari per començar a celebrar els 25 anys d’Ovelles Esgarriades.

A partir de les 12.00 hores del migdia hi va haver música en directe a càrrec de la ‘banda esgarriada’, formada per diversos músics de la comarca que es van ajuntar per l’ocasió.  El concert va acabar amb tots els pastors i pastores presents cantant una cançó a l’escenari. Posteriorment es va celebrar la calçotada, la quina esgarriada i la festa es va allargar fins ben entrada la tarda. Aquest esdeveniment ha estat possible gràcies a la col·laboració de diversos establiments i entitats espluguines i també de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

Un grup de música amenitza la Calçotada Esgarriada de l'Espluga de Francolí.
La música en directe va estar present a la Calçotada Esgarriada. | Cedida

En els propers mesos està previst celebrar el ja tradicional Correbars Esgarriat i finalment l’acte central de les Ovelles, que és el sopar a mitjans de novembre.

Les Ovelles Esgarriades

Des de fa 25 anys s’organitza un sopar de colles molt particular a l’Espluga de Francolí, en la darrera edició hi van participar gairebé 400 persones de diferents edats i generacions.

De les colles se’n diu ramats i cada un té el seu representant que és el pastor, tot plegats són un ramat d’ovelles esgarriades. És un sopar autogestionat i cada any l’organitza una colla diferent, el nou pastor/a és escollit mitjançant una sèrie de proves que es fan la nit del sopar.

Aquesta iniciativa és un  esdeveniment molt esperat per tots els espluguins que hi participen, ja que permet fer pinya com a poble  i fer retrobaments amb persones amb qui coincideixen poques vegades durant l’any.

També et pot interessar: