Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un bar de Barcelona ple de gent.

La calor extraordinària s'acarnissa amb Catalunya: fins quan durarà aquesta calor?

L'estiuet persisteix i les previsions apunten al fet que les altes temperatures persistiran fins ben entrada la setmana que ve

No és quelcom habitual. A ningú se li escapa. Passen els dies i la calor no desapareix: al carrer hi veiem jaquetes, sí; però també pantalons curs. Per què, si estem més a prop ja del mes de novembre que del setembre? L'explicació és clara: l'estiuet s'està allargant de manera extraordinària i encara no ha marxat del tot. 

La ciutat de Barcelona  n'és un claríssim exemple. La castanyada és a tocar, però les temperatures durant la nit no baixen dels 20 graus. Sense anar més lluny, el Meteocat parla de nits tropicals i apunta a que l'estiuet no marxarà del tot fins ben entrada la setmana vinent. Amb màximes d'entre 25 o 26 graus, a la ciutat comtal hi incrementarà aquests dies la sensació de xafogor i les nits tornaran a ser tropicals (amb mínimes que no baixaran dels 20 graus).

A les ciutats de Lleida, GironaTarragona la situació no varia aquest dimecres, 19 d'octubre. A Lleida, les màximes són de fins a 29 graus, mentre que les mínimes són de 20°. A Girona, mateixa tònica: les màximes són de 24° i les mínimes de 19 graus. I a Tarragona  es presenten màximes de 23 graus i mínimes de 20°. 

Demà, la mateixa tònica

Demà dijous, 20 d'octubre, les temperatures i la sensació tèrmica serà molt similar. A Barcelona s'hi esperen màximes de 24° i mínimes de 16; mentre que a Lleida s'hi esperen màximes de 22 graus i mínimes de 17. A Girona farà 26° de màxima i 18° de mínima; mentre que a Tarragona hi haurà màximes de 24° i mínimes de 20. 

I fins quan? 

La informació no és concloent. Els diferents models de previsió meteorològica coincideixen en el fet de no apreciar quan comencaran a baixar les temperatures de manera decidida. 

El que sí se sap, però, és que aquest dijous i divendres augmentarà la nuvolositat i podrien caure alguns xàfecs a la costa, a les Terres de l'Ebre, al Camp de Tarragona, a Lleida, al Pirineu, a la Catalunya Central i a l'Empordà. Tot i això, les temperatures mínimes continuaran sense experimentar cap descens. 

I el novembre què?

El panorama que es preveu per al mes de novembre és similar a l'habitual. És a dir: s'esperen temperatures molt més altes del que ho són habitualment en aquesta època de l'any. El proper mes, segons el Meteocat, apunta a ser com l'actual octubre, amb màximes inusualment altes, i mínimes inusualment baixes. 

Això sí, s'espera que el mes de novembre sigui molt més plujós. 

Dies de boira i humitat

Ho trobem a Barcelona. La ciutat comtal s'ha llevat aquests dies amb un panorama d'allò més estrany per ser agost. La boira ha envaït el Tibidabo i les temperatures mínimes no han baixat dels 20 graus. La combinació de boira i xafogor s'espera que es perllongui durant uns quants dies més, però també s'apunta a que ben entrada la setmana vinent les temperatures ja experimentaran un descens.