Oriol Mitjà, metge investigador especialitzat en malalties infecciones

El Camp Nou i Oriol Mitjà s'uneixen per acabar amb el coronavirus

La investigació està liderada pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, promotors de la campanya #JoEmCorono

Més d'un centenar de persones s'han desplaçat fins al Camp Nou per participar com a voluntàries per a un estudi de prevenció de nous contagis de la Covid-19, liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet a través de la Fundació Lluita Contra la Sida i les Malalties Infeccioses. 

Durant un mes, una unitat mòbil s'ha situat en un dels aparcaments de les instal·lacions de l'estadi blaugrana per recollir mostres i testar fàrmacs als voluntaris de la investigació, bàsicament contactes d'infectats de coronavirus. L'assaig clínic de Mitjà i Clotet pretén provar  l'efectivitat de la hidroxicloroquina — un fàrmac utilitzat per prevenir la malària — per limitar la transmissibilitat del virus i evitar els seus símptomes més severs.

Voluntaris amb cita prèvia per a deixar la seva mostra

De fet, es vol comprovar si aquest medicament  impedeix  que les persones que han estat en contacte amb una persona infectada desenvolupen la malaltia o ho fan d'una manera més suau. L'estudi ha comptat amb més de 3.000 voluntaris i en el cas dels contactes ha estat més fàcil i àgil citar-los en un dels punts d'atenció — com ha estat el cas de les instal·lacions del Camp Nou —. 

Sempre amb cita prèvia, els investigadors els han extret mostres i els han administrat la medicació  sense que els participants hagin hagut de baixar del cotxe minimitzant el risc de contagi. «Agraïm a la Fundació Barça la cessió d'un espai tan emblemàtic com el Camp Nou, que ens ha sigut de molta ajuda per prendre mostres i administrar el tractament a més de 100 voluntaris», ha assenyalat Maria Ubals, coordinadora de l'estudi per la Covid-19.