Els abonats del Camp Nou es podran endur el seu seient a casa

El club estudia una quantitat simbòlica perquè els socis puguin conservar, a casa seva, la butaca que ocupen a l’estadi

El projecte ‘Espai Barça’ preveu transformar, no només el Camp Nou, sinó tot l’entorn i generar importants ingressos. Les obres, que fa temps que van començar, inclouen la substitució dels seients de l’estadi.

Segons 'El Periódico', el president del F.C. Barcelona, Josep Maria Bartomeu ha proposat que els 80.000 abonats culers, alguns dels quals porten generacions pagant el seu abonament al camp, es puguin endur, per un preu simbòlic, la butaca a casa sevaEl club ha afirmat que no és una estratègia per fer negoci, sinó una manera simbòlica de «premiar» als sues abonats. D’aquesta manera l’únic que pagaran els aficionats serà el preu que té desmuntar el seient i portar-lo fins a casa seva.

Les obres de l’‘Espai Barça’

Fa mesos que les obres van començar aconseguint minimitzar les molèsties i els sorolls que puguin aportar. Alhora cal destacar que aquest projecte compta amb la solvència econòmica del club que, de moment, s’ha fet càrrec de  les despeses de les primeres obres que ascendeixen a 70 milions d’euros. A més es compta amb 200 milions d’euros aportats pel ‘title rights’, és a dir, per cognom que completarà el nom del Camp Nou.

Maqueta del nou 'Esapi Barça'
Maqueta del nou 'Esapi Barça' | Cedida

 

Des de la posada en marxa de les obres de l’‘Espai Barça' el club compta amb el seu propi equip executor integrat per una sèrie de professionals dirigits per Jordi Moix  que, des de setembre, és el tercer vicepresident del club.

Aquest equip veurà molt aviat completada una de les seves obres més emblemàtiques: l’estadi Johan Cruyff de la Ciutat Esportiva ‘Joan Gamper’, pel que es podrà començar el derrocament de Mini Estadi.

Algunes de les actuacions fins al moment

A hores d’ara, tot i que queda un llarg procés, ja es poden veure alguns dels resultats de les obres fetes durant aquests dos anys. Alguns exemples són: escales mecàniques, seients VIPS, llotges de luxe... Inclús han desaparegut les oficines dins de l’estadi i es traslladarà Barça TV a uns nous locals situats a Sant Just.