URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

«La felicitat és estar units»: la campanya de la Generalitat per captar turisme espanyol

La frase s'ha relacionat de seguida amb el procés independentista

El pes del turisme en l'economia de Catalunya és indiscutible. En aquest sentit, la crisi de la covid-19 pot ser letal per als interessos del sector i, de retruc, per a l'economia del global del país. És per aquest motiu que des de la Generalitat, i en concret des de Turisme Catalunya, s'ha activat una campanya per tal d'atraure visitants a tot el país, en especial en els mesos d'estiu, quan les vacances i la temporada turística estan en auge.

Polèmica per la frase «La felicitat és estar units»

Sota el títol «Catalunya és millor amb vosaltres!», Turisme Catalunya ha publicat tres vídeos —en català, castellà i anglès— dirigits a públics del mateix país, de la resta de l'Estat i internacionals. Ha sobtat, però, una de les frases que es diuen durant la locució de les imatges: «La felicitat és estar units», es diu en referència a un dels atractius naturals dels paisatges de Catalunya, els boscos.

La frase s'ha relacionat de seguida amb el procés i la xarxa ha polemitzat amb el fet que sigui la Generalitat de Catalunya, el govern de la qual promou la independència, qui en faci bandera. «La felicitat és estar units? Quina poca vergonya dir això ara»; o «Units? Units, dieu? Què ràpid canvien els ideals quan hi ha pasta pel mig. Heu aconseguit que la meitat del vostre país se senti menyspreat per vosaltres», són alguns dels comentaris al vídeo en la seva edició en castellà.

Un vídeo amb imatges de tot el país

Tot plegat, en un vídeo on es poden veure imatges d'arreu del país, des de les Terres de l'Ebre fins al Pirineu, passant per la Costa Daurada, l'Empordà o la ciutat de Barcelona; i en què també es fa bandera de les tradicions, com ara un ball de bastons o una seqüència on apareixen els Castellers de Vilafranca.


Comentaris

envia el comentari