Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aixeta amb aigua corrent.

Primer poble català que aplica restriccions d'aigua per la sequera que ens afecta

El municipi de Campelles, al Ripollès, aplica restriccions horàries als seus veïns

La sequera que afecta Catalunya en les darreres setmanes comença a afectar el subministrament d'aigua a les llars d'alguns municipis. Cal recordar que no plou de manera generalitzada des del passat mes de novembre i aquest dijous, el poble de Campelles, a la comarca del Ripollès, ha decidit restringir el subministrament d'aigua als seus veïns.

La falta de pluja ha deixat aquest municipi, de 150 habitants, ha deixat gairebé seques les fonts subterrànies que omplen els dos dipòsits que abasteixen d'aigua, un fet que ha provocat que no es pugui cobrir tota la demanda de consum. En aquest sentit, l'alcaldessa de Campelles, Judit Cornellà, ha assenyalat que «ens havia passat durant algun mes d'agost, però mai en febrer».

Restriccions horàries

L'Ajuntament de Campelles ha decidit restringir el consum d'aigua dels veïns, restringint el subministrament durant algunes hores del dia. Així, segons el ban municipal es pot agafar aigua dues hores al matí (de 7 a 9), tres més al migdia (de 12 a 14) i dues més al vespre (de 20 a 22). També s'informa que només serà per a consum domèstic i que no serà per a ús de boca.

Segons ha explicat el consistori, a principis de setmana es va detectar aquest baix nivell de reserves d'aigua. Després de diverses investigacions, s'ha descartat que hi hagi fuites o avaries en les canonades.