Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona olorant roba neta

El truc definitiu per eixugar la roba a casa i que no faci mala olor

La roba es pot eixugar a casa amb bons resultats, malgrat que s'han de tenir en compte alguns trucs

Eixugar la roba a casa és el malson de moltes persones. Els mesos de tardor i hivern, amb la respectiva arribada del fred, la pluja i el vent, fan que la bugada es converteixi en una tasca complicada. La roba triga molt més a eixugar-se, però és que a més sempre hi ha el perill que acabi fent mala olor.


És un dels problemes més comuns que afecten les nostres vides quotidianes. Quan la roba es queda humida agafa aquesta olor peculiar i característica que no ens agrada gens, i que tots notem a l'ambient. En definitiva, quan la humitat comença a afectar la nostra roba, és molt important fer les coses bé per acabar amb el problema de la mala olor.

La roba i la humitat, una parella molt dolenta

És ben sabut que totes les llars poden arribar a tenir problemes amb la humitat en qualsevol moment. Per això, és molt important ser previsors i saber actuar davant d'aquesta situació.

El millor truc per evitar la mala olor és treure tot el líquid a la roba, o com a mínim la major part. Resulta fonamental no deixar una gran quantitat d'aigua a la nostra roba, fent servir fins i tot les nostres mans si cal escórrer-la.

D'aquesta manera, evitarem que es facin malbé, i no només això. A més de desgastar el teixit, l'excés d'humitat pot fer que a les nostres peces apareguin fongs, fet que provoca problemes respiratoris i a la pell.

Una dona amb una peça de roba i mala cara
Hi ha trucs molt útils perquè puguis eixugar la roba a casa sense que faci mala olor | Getty Images

Però aquest truc no és l'únic. Volem ensenyar-te altres que van molt bé per evitar les males olors i cuidar millor la teva roba. Si no disposeu d'un assecador, i el que us interessa és aprendre a eixugar d'una manera correcta, heu arribat al lloc adequat.

Els trucs casolans definitius per eixugar la roba

Optar per estendre la roba dins de casa pot semblar una bona opció. D'aquesta manera t'assegures que no absorbeixi la humitat de l'exterior i tampoc no t'has de preocupar per si comença a ploure.

Però no la pots estendre de qualsevol manera. Primer de tot, assegura't que la roba tingui molt poca aigua. Si notes que pesa molt, és que cal escórrer-la, tot i evitar sempre totes les arrugues.

Dona estenent roba
Estendre la roba a l'interior de cas et canviarà la vida | Catalunya Diari

A més d'estendre-la dins de casa és important utilitzar estenedors plegables grans, on entri tot. Malgrat que, si són peces petites, també pots fer servir cadires. En tot cas, cal deixar l'espai necessari entre elles perquè passi l'aire i s'assequin tan aviat com sigui possible.

Això sí, no tots els llocs són bons. L'ideal i correcte seria poder estendre la roba en un lloc a la llar on hi hagi un bon corrent d'aire. També és important que no sigui una zona per on passi molta gent, per evitar que agafi olors.

El truc per aconseguir un aire net no té massa misteri: simplement obre les teves portes i finestres. Amb aquesta acció, segur que aconseguiràs que el problema vagi disminuint.

Un altre truc que has de tenir en compte és, quan posis en marxa la rentadora, fer servir un programa de centrifugat més ràpid que el cicle normal (els cicles curts centrifuguen més ràpidament). Aquest programa el pots aplicar a totes les peces que ho permetin. Però és important no oblidar que això no es pot fer amb les peces més delicades, com podrien ser les de caixmir, seda, lli o llana.

Samarretes esteses fora de casa
Una bona circulació d'aire ajuda que la roba faci bona olor | Getty Images

Deshumidificadors portàtils, petits i silenciosos

Si a casa teva hi ha molta humitat i cap dels trucs casolans que t'hem donat et funcionen, no et desesperis, en tenim un altre. Un deshumidificador pot ser una opció molt útil, ja que ens ofereix una gran quantitat de beneficis.

Per a qui no ho sàpiga, un deshumidificador és un aparell de climatització la funció principal del qual consisteix a controlar i reduir la humitat de l'aire del lloc on està ubicat. Així doncs, podeu extreure la humitat i també és capaç de fer que l'ambient sigui saludable, agradable i acollidor.

Cada vegada són més les persones que escullen aquesta opció com a solució al problema de la mala olor de la roba. El deshumidificador facilita l'eixugat de la roba, evita la mala olor, prevé problemes de salut i redueix la formació de floridura i bacteris. A més, també ajuda a cuidar i prevenir el deteriorament dels mobles i els electrodomèstics.