Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues dones aplaudint des dels balcons de casa seva

Confinament domiciliari a Catalunya: l'aposta de Campins si la Covid empitjora

La doctora rebutja relaxar mesures i demana «molt vot per correu» i un compliment «estricte» de les mesures el 14-F

Dues dones aplaudint des dels balcons de casa seva
La doctora rebutja relaxar mesures i demana «molt vot per correu» i un compliment «estricte» de les mesures el 14-F | Unsplash | Manuel Peris Tirado

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, ha apostat pel confinament domiciliari si la soca britànica provoca un repunt de contagis. «Si veiem que empitjora, ho farà de forma molt ràpida», ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio.

Campins ha rebutjat relaxar mesures a partir del 7 de febrer, tot i el descens de les xifres de la Covid, per l'«amenaça» de la variant britànica. Ha augurat que, si aquesta continua augmentant la seva presència, es pot arribar a un «col·lapse important» del sistema sanitari i ha posat com a exemple el Regne Unit o Portugal.

La doctora ha demanat fer un «monitoratge molt estricte» per poder fer un seguiment de la presència de la variant britànica, especialment en casos de reinfecció, d'infecció en persones vacunades que es contagien o en grans brots.

D'altra banda, Campins ha demanat «molt vot per correu» i un compliment «estricte» de les mesures el 14-F. 

La pandèmia marca clarament el debat electoral a RTVE

Els candidats a les eleccions de Catalunya del 14 de febrer han creuat en el debat d'aquest diumenge acusacions sobre la crisi de la pandèmia i, mentre els representants dels partits que formen part de la coalició del govern central (PSC i comuns) assenyalaven els de la Generalitat com a responsables de la «mala gestió», els de l'Executiu català han assenyalat els del govern central, i els que no formen part ni d'un ni de l'altre han criticat ambdues gestions.

Així ha succeït al debat organitzat per RTVE en què han participat el candidat de C's, Carlos Carrizosa; la de Junts, Laura Borràs; el d'ERC, Pere Aragonès; el del PSC, Salvador Illa; la dels comuns, Jéssica Albiach; el número dos de la CUP, Carles Riera; el del PP, Alejandro Fernández; la del PDeCAT, Ángels Chacón; i el de Vox, Ignacio Garriga.

Per Illa, que va ser ministre de Sanitat, la gestió del govern central ha estat a l'altura de la resta de països de la UE, però ha lamentat que la crisi sanitària arribés a Catalunya al final de «deu anys de decadència» protagonitzats pels partits independentistes des del Govern, als quals ha demanat humilitat i no ser triomfalistes amb la seva gestió.

També Albiach ha aplaudit la gestió del govern central, especialment la de la ministra de Treball, Yolanda Díaz (Unides Podem), amb els ERTE, ha criticat la «lectura tan triomfalista» que considera que fa el Govern i ha deplorat l'actuació de les conselleries liderades per ERC, tot recordant el cessament de la cúpula del departament de Treball i Afers Socials després del col·lapse de les ajudes als autònoms.

Aragonès ha reivindicat la tasca del Govern per fer front a la crisi sanitària i econòmica del coronavirus: «No diem que ho farem, és que ja ho estem fent», i ha acusat el govern central de manca d'ajudes directes pels sectors afectats per les restriccions, assenyalant directament el PSC i els comuns.

Per la seva banda, Borràs ha defensat la gestió que va fer l'expresident de la Generalitat Quim Torra, no ha esmentat l'actuació de la resta del Govern davant la pandèmia, i s'ha centrat a carregar contra Moncloa i contra Illa: «La recepta que ha tingut el govern espanyol ha estat la de ser més espanyols, la que ens convindria és la de ser més europeus».