La UME desinfectant un centre cívic de Badalona el 25 de març de 2020

L'hospital de Badalona denega l'entrada a l'Exèrcit per realitzar tasques de desinfecció

La direcció del centre desconeixia que hagués d'intervenir l'UME

La direcció de Can Ruti, l'Hospital Germans Trias i Pujol, de Badalona s'ha oposat a l'entrada de la  Unitat Militar d'Emergències (UME) al centre per dur a terme tasques de desinfecció de les zones comunes i de pas del centre hospitalari, segons avança 'Nació Digital'.

L'UME, desplegada pel govern espanyol, ha actuat en altres zones, com a l'aeroport del Prat, amb el propòsit de desinfectar els llocs durant aquesta crisi pel coronavirus  que afecta a tot el país. No obstant això, la direcció del centre s'ha oposat a l'entrada dels soldats, uns fets que s'han posat en coneixement de la conselleria de Salut.

L'alcalde va sol·licitar l'ajuda de l'Exèrcit

Ni  Can Ruti  ni la conselleria tenien cap avís sobre l'actuació de l'UME i el centre ja té els seus protocols de neteja. Així doncs, l'Exèrcit hauria anat fins a Can Ruti a petició de l'alcalde de Badalona, el socialista Álex Pastor.

El socialista hauria demanat que l'UME realitzés tasques de suport al centre hospitalari en la lluita contra el coronavirus però sense demanar autorització a la direcció de Can Ruti. Una petició que també han realitzat altres municipis governats pel PSC com és el cas de l'Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Barberà i Constantí.