Foto d'una dona en un caixer automàtic

La manera de cancel·lar una transferència al BBVA, CaixaBank, Santander i Sabadell

Això és el que has de fer si has enviat diners per error

Tenir un compte al banc és un tràmit pràcticament obligatori. En fer-ho, unes de les transaccions que els clients repeteixen de manera habitual són les transferències. Ara, en poder operar en línia, moltes vegades aquestes arriben de forma immediata.

Gràcies al desenvolupament tecnològic, és molt estrany haver d'esperar dies perquè les transferències arribin al vostre compte de destinació. Això, que pot ser d'ajuda per a molts usuaris, també es pot convertir en un maldecap per a altres.

El problema arriba quan un usuari duu a terme una transferència per error. En aquest cas, hi ha diverses maneres de cancel·lar-la. Tot dependrà de l'entitat bancària de què sigui client. Aquestes són les maneres de fer-ho en algunes de les més conegudes.

Així pots cancel·lar una transferència a BBVA, CaixaBank, Santander i Sabadell

En fer una transferència per error, si els diners ja han passat d'un compte a un altre, el que es fa no és anul·lar la transacció. Tot i això, les entitats bancàries ofereixen als seus clients diversos procediments perquè puguin esmenar l'error i els diners se'ls torni.

Foto del cartell de BBVA en una oficina bancària.

BBVA assigna un gestor personal als clients per facilitar els tràmits. | Europa Press

Com cancel·lar la transferència a BBVA

Una de les entitats bancàries més importants d'Espanya és BBVA. En aquest cas, si vols cancel·lar una transferència, tot dependrà de la manera com l'hagis portat a terme. Si heu estat de forma presencial, cal anar a l'oficina. Tanmateix, també la podràs anul·lar trucant al telèfon del servei d'atenció al client: 900 102 801.

D'altra banda, si l'heu fet online, l'entitat assigna a cada client un gestor personal que es pot fer càrrec d'aquest tipus d'operacions. Caldrà posar-s'hi en contacte perquè esmeni l'error.

Així la pots cancel·lar a Banc Santander

Un altre dels bancs més reconeguts és el Santander. Cal tenir en compte que totes les entitats tenen allò que s'anomena com una 'hora de tall'. Qualsevol transferència arriba a aquesta hora al compte de destinació. En el cas particular de Banco Santander, això succeeix a les 17:00 hores. Les transferències que no siguin immediates es poden anul·lar abans d'aquesta hora.

Per anul·lar-les, cal anar a l'aplicació Supranet i entrar a l'apartat “Transferències”. Aquí, seleccioneu “Emes avui nacionals”. Després, escull la que correspongui i fes clic a “Detall” i “Anul·lar”. En cas que no tinguis l'app o accés a Internet, també es pot fer trucant al telèfon 902 24 24 24 i sol·licitar la devolució en un termini de 25 dies.

Banc Santander
El Banc Santander ubica la seva hora de tall a les 17:00. | Europa Press

Passos per cancel·lar una transferència a CaixaBank

En el cas concret de CaixaBank, des de la seva pàgina web oficial informen que tant les transferències pròpies com a altres comptes a CaixaBank, MicroBank o ImaginBank no es poden anul·lar quan s'han fet. Això passa perquè són transferències immediates, de manera que els diners arriben en el moment. No obstant això, es pot sol·licitar la devolució dels diners.

Per fer-ho, cal contactar amb el compte de l'usuari al qual s'ha enviat la transferència per sol·licitar la devolució. Si hi hagués una negació, l'usuari podria estar cometent un delicte d'apropiació indeguda. Si el cas afecta transferències realitzades a altres entitats, cal sol·licitar l'anul·lació abans de l'hora de tall.

Què pots fer a Banc Sabadell

Pel que fa al Banc Sabadell, els clients que vulguin cancel·lar una transacció han d'acudir a l'aplicació de la banca o per mitjà de la pàgina web. Per anul·lar-la, cal iniciar sessió i fer clic a l'apartat 'Transferències'. Després, localitza l'operació i fes clic a 'Anul·lar transferència'.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!