IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El canvi sobtat que afectarà les butxaques de molts conductors catalans

La DGT estudia endurir l'accés a les zones restringides a la circulació

Un cotxe híbrid
Els conductors de cotxes híbrids hauran de pagar impostos de matriculació | Pixabay

L'any 2016 es va implantar per primera vegada el distintiu ambiental per als vehicles. Des de llavors els adhesius grocs i verds han quedat en segona línia, sent les ECO i 0 emissions les exemptes de crítica i restriccions. No obstant això, no està demostrat que aquestes últimes indiquin que els vehicles contaminin menys. Així mateix, la DGT ha decidit que en els pròxims mesos el sistema d'etiquetatge podrà ser modificat per als híbrids endollables, entre altres.

El passat 6 de febrer, durant el marc de la declaració de l'estat d'emergència climàtica, les principals entitats ecologistes del país van lliurar un document al govern de Sánchez amb multitud de propostes ambientals; entre elles figurava la «revisió del defectuós sistema d'etiquetatge de la DGT per un altre que tingui en compte les emissions reals dels vehicles». Amb tot i més, la DGT —segons la lectura que fa 'La Razón'— estudia endurir l'accés a les zones restringides a la circulació. Això sí: només afectaria les noves adquisicions i les transaccions de segona mà.

Els canvis

Els cotxes perjudicats, els híbrids endollables, deixarien d'usar l'etiqueta 0 per a utilitzar l'ECO. A més, haurien de pagar un impost de matriculació del 7% pel fet de tenir un nivell d'emissions que supera els 80 grams per quilòmetre. Des d'Anfac, la patronal dels fabricants d'automòbils i camions —en declaracions a 'El Español'—, no dubten que s'acabin introduint «canvis tecnològics» amb la finalitat d'adaptar-se a la «regulació d'emissions», «la qual cosa pot obrir la possibilitat d'ajustar, en el futur, les etiquetes en funció de les exigències d'emissions de la Comissió Europea».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari