Un hombre destapa una botella de cava para celebrar que les ha tocado la lotería

El canvi a la loteria de la Grossa de Nadal: «Per primer cop en la història»

El pagament d'impostos a Hisenda es podrà reemborsar al guanyador de la loteria de Nadal

La loteria de la Grossa de Nadal no tornarà a ser com abans. Aquest any, els guanyadors tindran la possibilitat d'emportar-se més diners que en altres edicions.

Això no és perquè el premi hagi augmentat la seva remuneració econòmica. Els dècims continuen tenint el mateix valor, però a partir d'aquest any els impostos que paga el guanyador, corresponents a Hisenda, podrien ser retornats.

Un grup de persones celebren que els ha tocat la loteria davant de l'administració on van comprar el número
La Grossa de Nadal comporta moltes alegries | GTRES

La presència d'una nova aplicació permetrà als usuaris que rebin la totalitat del premi, esquivant la tributació per la grossa de Nadal.

Hisenda guanya cada any

Per primera vegada a la història, les persones amb cupons premiats de la Grossa de Nadal podran aconseguir el 20 % d'impostos que paguen per butlleta. Un canvi que no ha sortit del no-res, sinó que es deu gràcies a l'aparició d'una nova assegurança.

Es tracta de la Laguinda, una empresa emergent al sector de les 'insurtech'. D'aquesta manera, aquells que hagin assegurat el dècim premiat de la loteria de Nadal a Laguinda rebran la devolució dels 72.000 euros que se'ls havia descomptat inicialment per l'Agència Tributària.

En altres paraules, el guanyador rebrà el 100 % de la retribució del premi. Per això, cal ser previsors i assegurar el cupó en aquesta nova App.

Cal destacar que el premi Gros del sorteig estava valorat en 400.000 euros el dècim i els afortunats en rebien 328.000 després de pagar els impostos. Fins que va arribar Laguinda.

Una campanya que convenç

L'aparició d'aquesta nova assegurança ha coincidit amb el llançament de la campanya «Asegura tu suerte». L'anunci se centra en el passat, concretament l'any 2014

El vídeo ha recuperat els protagonistes del famós espot que va captivar tots els espanyols i espanyoles fa exactament 7 anys. El lema d'aquesta edició va ser: «El premi més gran és compartir-lo».

Sense confiança no es va enlloc

L'empresa Laguinda es va crear fa només dos anys. Però la poca edat de l'assegurança no vol dir que ja s'hagi aconseguit guanyar la confiança de molts inversors privats i 'business angels'. Tant dins com fora del país.

Primer pla de les mans d'un nen de Sant Ildefons agafant una bola del bombo del sorteig de la Grossa de Nadal
Laguinda ajudarà els guanyadors de la loteria | GTRES

Aquest producte innovador ja ha aconseguit aixecar més de 6,5 milions d'euros. Fet que ha permès que les seves negociacions amb empreses externes creixin a passos de gegant amb l'objectiu d'expandir el seu negoci en l'àmbit internacional.

Un progrés envejable

Laguinda ja ha superat més d'1 milió d'apostes i ha aconseguit arribar a 100.000 descàrregues. Tot això des que es va anunciar la sortida al mercat, que va ser el mes d'abril passat.

És evident que aquesta 'start-up' pionera al territori espanyol dins el camp de les 'insurtech' s'ha guanyat un gran lloc en el sector. Gràcies a les seves gestes, ha esdevingut un nou actor d'influència.

Ajudes per tot arreu

A través del poder d'autoritat de què gaudeixen dins l'àmbit, Laguinda vol transmetre la seva visió per solucionar molts problemes que han quedat enquistats.

Una de les solucions serà avenir-se amb les administracions i els receptors de loteria. Per això, l'empresa emergent ofereix un ingrés extra de fins al 50 % per butlleta. D'aquesta manera, les institucions podran mitigar la congelació de les comissions, que pateixen des de fa 20 anys.

Primer pla de la bola de la loteria de la Grossa de Nadal, subjectada per la mà d'un nen de Sant Ildefons
El 20 % de l'ingrés dels cupons premiats és per a Hisenda | GTRES

Però aquesta nova assegurança no només estarà present durant la loteria de la Grossa de Nadal. Al seu torn, es farà palès a l'esmentat sorteig de les festes nadalenques, però també permetrà assegurar els impostos resultants de premis d'altres loteries.

Grans exemples són la Primitiva, la Bonoloto, la Grossa de la Primitiva i Euromilions.