El laboratori de l'hospital Joan XXIII, en una imatge d'arxiu

Ja és aquí: La nova variant de covid-19 arriba a Europa

Una dona ha donat positiu de la B.1.1.529

El fantasma de la nova variant de la covid-19 torna a estar present. Cada cert temps apareix una nova fórmula del coronavirus que espanta la població, ja que ho fa amb més virulència i un efecte més contagiós. 

Després de la variant Delta, ara ha arribat la B.1.1.529, vinculada amb el sud de l'Àfrica. En concret, a la zona de Sud-àfrica i Botswana, on s'han detectat més casos d'aquesta variant de la covid.

Aquesta ve amb molta força. Una versió de la covid-19 que substituirà la Delta, ja que és més infecciosa i virulenta que aquesta. A més, els resultats de les anàlisis genòmiques citades per La Vanguardia, indiquen que combina nombroses mutacions.

Arriba la variant B.1.1.529 a Europa

La nova variant ha tardat poques hores a desembarcar a Europa. Segons s'ha confirmat des de Bèlgica aquest divendres, ja hi ha un cas positiu d'aquesta versió de la covid-19. 

La preocupació creix cada cop més per aquest motiu i existeix una gran por d'una ràpida expansió d'aquesta variant. El primer cas es tracta d'una dona no vacunada que va viatjar a Egipte des de Bèlgica fent escala a Turquia i que va començar a desenvolupar símptomes el 22 de novembre.

Segons ha informat el viròleg de la Universitat de Leuven, Marc Van Ranst, onze dies després d'agafar el vol, va desenvolupar els símptomes d'aquesta nova variant de la covid-19.

L'anunci arriba poques hores després que la Comissió Europea recomanés als estats membres que suspenguessin les connexions amb el sud del continent africà. Una manera per evitar l'arribada d'aquesta nova variant virulenta i infecciosa.

Espanya restringeix els vols per la nova variant de la covid

El govern espanyol preveu restringir l'arribada de vols procedents de Sud-àfrica i Botswana arran de l'aparició d'una nova variant molt contagiosa del coronavirus. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat, després de la proposta feta per la Comissió Europea i la decisió d'altres països, que portarà la qüestió al Consell de Ministres dimarts que ve i es demanarà als passatgers procedents de zones de risc una prova de detecció del virus, a més del certificat de vacunació.